bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Şahin Nereden Başlayacak?
Yazarlar // 3 Mayıs 2018 Perşembe 00:56

İsmail BAŞARAN

Yusuf Ziya Yılmaz’ın Milletvekilliği aday adayı olmasının ardından Samsun'da cevabı merakla beklenen 'Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna kim oturacak?' sorusu yanıtını buldu.

AK Parti Genel Merkezi'nde yapılan temayül yoklamasından, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin'in yeni başkan olması kararı çıktı. Şahin, bugün meclis kararıyla görevine başlayacak.

Koltuğa oturunca ne yapacak?

Bana göre öncelikle yapması gereken bugüne kadar yapılan ihaleleri incelemek olmalıdır, olmalıdır da o kadar cesaret kimde vardır. Öyle ya ihaleler incelenirse belki istenmeyen durumlar ortaya çıkabilir, o zaman da Belediye’yi yönetmekte zorlanan bir başkanın Milletvekili olması konusu da tartışılır.

Demek ki geriye doğru yapılanları incelemeyecek Zihni Şahin. Peki, Yılmaz’ın (A takımı) diye bilinen kadroyu değiştirebilecek mi?

Hiç sanmıyorum, çünkü o takım Şahin’in zaten çevresini kuşatmışlardır. Kimse, açık var mıydı, ortaya çıkar mı acaba diye düşünmesin. İşler kaldığı yerden devam eder.

Aklıma takılan bir soruyu da sormadan geçemeyeceğim.

Ne olacak şimdi? Şahin bir daha Samsun Büyükşehir’e aday gösterilecek mi? Büyükşehir’e aday gösterilmezse Bafra Belediye Başkanlığı için aday gösterilir mi?

İki soruya da “Hayır” yanıtı verilirse Şahin, “Büyük Başkan” olurken “Bafra Belediye Başkanlığı görevinden de gitmiş olacak mı?

Şahin nereden başlayacak acaba, çevresini düzenlemekle mi?

ADALETLİ BÖLÜŞME

Aslan, kurt ve tilki ava çıkarlar. Bir geyik, bir koyun ve bir de horoz avlarlar.

Aslan, kurda: Şimdi bunları adaletle paylaştırıp sohbetimize tat ver" der.

Kurt: "Ey cihan şahı, avcıların sultanı!. Bundan kolay ne vardır... Geyik sizin, koyun benim, horoz da şu zavallı tilkinindir".

Aslan, gök gürlemesini andıran bir sesle kükrer. Kurdu, kan revan içinde yere serer. Tilkiye dönüp: Tez sen paylaştır" der.

Tilki: "Ey yiğitler ülkesinin tek hükümdarı! Koyun sabah kahvaltınız, geyik öğle yemeğiniz, horoz ise sultanıma çerezdir.

Aslan: Aferin sana, bu adaletli taksimi kimden öğrendin?"

Tilki: Şu yerde yatan kurt kardeşten öğrendim."

Türkiye’deki bölüşüm de aynen böyle değil mi?

Milletvekillerine her zaman zam, tatil için birer veya ikişer maaş ikramiye ödenecek zavallı vatandaşa ise al da bununla idare et denilecek.

Son günlerde emeklinin ağzına bir parmak bal çalındı, yalayıp dursunlar diye. Bu bal da ne hikmetse seçim öncesi sürüldü emeklinin ağzına. Önce bir maaş bayram ikramiyesi denilmişti, sonra bu para çok görülmüş olacak ki ödenmeyeceği dile getirilmişti. Ardından seçim gündeme geldi ve bayram ikramiyesi bin lira olarak açıklandı.

Hani bir söz vardır, Yüce Mevla garibi sevindirecekse önce eşeğini kaybettirir sonra da buldururmuş. Vatandaş da eşek bulduğu için sevinirmiş. Bulduğu eşeğin kendisine ait olduğunu unutmuştur çünkü. Emekliler de benim ülkemde eşeğini kaybedip sonra bulanlara dönüştürüldü.

Bütün bu kumpas emekliye neden kuruldu?

Bunu anlamayacak ne var ki değil mi? Sandığa gidince iktidara oy vermelerini sağlamak için.

Bunlar bir oyundur ey emekli. Sakın kanmayın bu oyuna. Verilecek ikramiye hem az hem de sizin hakkınızdır, bunu lütuf gibi gösterenler, Emrepyalist ülkelerin Türkiye gibi ülkeleri sömürmesi mantığıyla hareket edip emeklilerin akıllarıyla dalga geçenlerdir. Benim aklımla dalga geçenlerle, sandık önüme geldiğinde ben de dalga geçeceğim.