bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Sahiller temiz mi?
Yazarlar // 5 Temmuz 2019 Cuma 10:48

İsmail BAŞARAN

Samsun’da son günlerdeki yağışlar ve Terme tarafındaki sel olayları ve denize akan çeşitli maddeler sahillerin temiz olup olmadığı sorusunu gündeme getirdi.

Acaba Samsun sahilleri temiz mi?

En batıdaki Yakakent ilçesinden başlayalım, kanalizasyonlar nereye akıyor,  denize deşarj yapılırken atıklar temizleniyor mu, insanların yemekten sonra çıkardıkları, kanallarla eğer denize dökülüyorsa, nasıl temiz denilir o denizlere? Alaçam, Bafra, 19 Mayıs, Tekkeköy, Çarşamba, Terme sahilleri de Yakakent gibi mi?

Kısacası Samsun’da yaşayan insanların sağlıkları tehdit altında mı ve ölçümler yapılıyor mu? Samsun Valiliği bu konuda herhangi bir çalışma yapıyor mu, insanların kafalarındaki bu sorulara yanıt verilmesi gerekiyordur.

Seçimler bitti gitti. O nedenle artık belediyeler insanların gerçek sorunlarına dönmeliler. Daha önceki dönemlerde yapılanlar veya yapılamayanlar vatandaşla paylaşılmalı, gelenlere hoş geldin demekle zaman geçirilmemeli. Yoksa gelecek seçimlerde bugün oturdukları koltuklarda oturamazlar, idareyi ellerinden alıverirler.

Başkanlar aman ha vatandaşı hafife almayın, verdiğiniz sözleri tutmak için çalışın. Verilen sözler tutulmayınca idare elden gidiverir.

Dönemin Girit Valisi, İstanbul’daki payitahta mektup yazar “Düşmanın ayak seslerini duyuyorum” der ve yardım ister.

Payitahttan yardım yerine “İdare - i Maslahat’ta bulun” talimatı gelir. Vali denileni yapmaya başlar. Aradan bir müddet daha geçer.

Osmanlı’nın düşmanları Valiyi bir gemiye bindirip payitahta gönderirler.

Vali bey payitahta gelir ve yetkililerin karşısına çıkar, durumu anlatır.

Sorarlar: İdare – i Maslahat etmedin mi?

Vali bey cevap verir: Edemedim, çünkü idareyi aldılar, maslahatı da size gönderdiler…

 

BELEDİYELER GÖREVE

Türkiye’de bazı belediyeler cadde ve sokaklardaki yabancı plakalara karşı yaptırımlar getirmeye başladı. Tabelalardaki yabancı isimler silinecek veya bazı noktalarda yüzde yetmişlik bölümü Türkçe olacak.

Samsun’daki belediyeler böyle bir çalışmaya başlayacaklar mı acaba. Eğer başlarlarsa tabelaların yüzde kaçlık bölümü Türkçe olacak, Türkçe yazmamakta direnenlere nasıl bir ceza uygulanacak?

Vatandaşlar bu konuyu merak ediyorlar da…

 

GÜNÜN SÖZÜ

Cesaretli olmayan insan, keskin kenarı olmayan bıçağa benzer. (B. Franklin)