bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Sağlığımız Dip Yaptı
Yazarlar // 5 Kasım 2020 Perşembe 11:29

İsmail BAŞARAN

Son zamanlarda ekonomimiz pik yaptı diye söylenip duruyor ya İktidarın saygı değer bakanları, size söyleyeceğim birkaç sözüm var: Madem ekonomimiz pik yaptı neden bir aşıyı alıp da vatandaşımıza vurmadınız?

Kimse yanlış anlamasın bizzat yaşadım sağlıktaki bu olumsuzlukları. Grip aşısı vurulabilmek için dolaşıp duruyorum. Sağlık Bakanlığı, sağlıklı spor yaptırmaya kalksa bu kadar dolaşmazdım!

Grip aşısı bulabilmek için önce mahallemin Sağlık Ocağına gideceğim, orada eğer sistemde kendimi bulabilirsem bana aşı yapabileceklerini söyleyecekler. Önce eczaneye gideceğim sonra aşıyı ücretiyle alıp sağlık ocağına gideceğim orada aşımı yaptıracağım.

Ancak, aşıyı alabilmem için bilmem hangi hastalıklara sahip olmam gerekiyormuş.
Şimdi buradan Sayın Sağlık Bakanına sorular soruyorum. Gerçi Samsun Sağlık İl Müdürlüğü bile okumayacak ya, okusalar da çözüm bulamayacaklar ya, yine de Türkiye Cumhuriyeti’nin Sağlık sisteminin nasıl işlediğini ortaya koymak için karar verdim kendimle ilgili yazmaya. Her ne kadar kendimle ilgiliyse de yazdığım, ben de Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım. Yani sağlıktan yararlanmak benim de hakkım.

Bir soruyla başlayalım. Aşıdan yararlanabilmem için ölmem mi gerekiyor? Ben öldükten sonra aşıyı bana değil de… bir yakınınıza vurursunuz. Devletin bir kurumu olan Samsun 19 Mayıs Üniversitesi'nden geçirdiğim bir sağlık sorunuyla ilgili “Ani kardiyak ölüm” yazılı bir raporum var. Aynı Üniversitenin Tıp Fakültesi’nden yüzde 93 engelli olduğuma ait bir başka raporum var. Neymiş efendim kronik hastalığım olmadığından aşı olamazmışım. Parayla alayım aşımı diyorum, olmaz diyorlar çünkü Sağlık Bakanlığı yeterli aşı alamamış. Maalesef üretilmemiş aynı zamanda. Her tarafı PİK yaptı denilen ülkemde sağlığımız DİP yapmış da haberimiz olmamış.

Başkasını bilmem de birincide 15 ikincide ise 20 dakika kalbi duran ve doktorlar tarafından yeniden hayata döndürülen birisi olarak soruyorum: Aşı olabilmem için ölmem mi gerekiyor?

Bu konuda Sağlık Bakanlığı benim yaşadıklarımı yaşayanlara aşı olma kapısını neden açmıyor? Bırakın ücretsiz aşı olmayı, ücretiyle bile eczaneden grip aşışı alamıyoruz bizler. Hani sağlığımız PİK yapmıştı? Cicili bicili cümleler kurup bari milleti kandırmayın ey yönetenler, beddua etmeyeceğim ancak şunu da söylemeden geçemeyeceğim: Umarım tez zamanda siz de gerekli aşıyı ücretiyle de olsa bulamazsınız.
Neden aşı bulamıyoruz, paramız olmadığı için aşı mı ithal edemedik?

Yol yaptık, tünel yaptık diye övünenler demek ki önce aşı üretmek veya devletin kaynaklarını sadece betonlara, saraylara değil sağlığa da harcamak gerekiyormuş. Ben bu acı gerçeği çok acı çekerek öğrendim…

 

GÜNÜN SÖZÜ

Düşünmeden öğrenmek, vakit kaybetmektir. (Konfüçyüs)