bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Şaban Sevinç Vakası
Yazarlar // 11 Mayıs 2018 Cuma 23:02

Ragıp GÖKER

Samsun’daki siyasi yapının iktidarıyla, muhalefetiyle tümden değişime ihtiyacı var.

Bu kesin.

Kemal Zeybek’le olmadı.

Hayati Tekin’le de olmadı.

Neslihan Hancıoğlu ve Müşvik Veysel Erdoğan’la olmayacağı da anlaşılıyor.

Bu iki aday adayı, Genel Merkeze baskı yapılarak kendilerinin aday olmalarını sağlamak amacıyla ilçe örgütlerinden imza topluyorlarmış.

Bunlardan biri önseçimde beşinci sıraya, bir diğeri de eşinin para gücüyle anca üçüncü sıraya kadar gelebilmiş.

Partililerin tamamının oylarıyla daha önce ilk sıralara gelememiş olanları, örgüt yöneticileri istiyor diye şimdi Genel Başkan ilk sıralara mı yazacak.

Müşvik Veysel Erdoğan mesela nöbetçi aday gibi bibi.

‘’Partinin sana ihtiyacı var, gel örgütün başına geç’’ denildiğinde memuriyetten istifayı göze alamıyor ama geri dönüş garantisi olduğu için her seferinde milletvekili olmak için kolları sıvıyor.

Dün arayan aday adaylarından birinin Şaban Sevinç için söylediği ‘’tarlada izi olmayanın, armanda yüzü olmaz’’ sözü, Müşvik Veysel Erdoğan için ’cuk’ oturuyor aslında.

Samsun, üzerindeki ölü toprağını atacaksa, bunun için alışkanlıklarını tümden değiştirmeli.

Bunu yapmaya da siyasetçilerden başlamalı.

Değişimi iktidardan beklediğimiz gibi muhalefetin de yapmasını isteriz.

Aslında muhalefetin değişime daha çok ihtiyacı var gibi görünüyor ama Şaban Sevinç’i milletvekili yapmak Samsun’u değiştirir mi?

Emin değilim.

Şaban Sevinç’in ne farkı var Kemal Zeybek’ten veya Hayati Tekin’den.

CHP, bunu önce tabanına sonra da Samsun halkına anlatmakta zorlanacaktır.

Kaldı ki, Sevinç’in son anda aday adayı olduğu duyulduğunda buna reaksiyon gösterildiğini işitiyoruz.

Bafra örgütünden yükselen sesler arasında ‘’bin 500 kişiyle istifa eder, bunu da genel merkez binasının önünde bütün ülkeye duyururuz’’ gibi sesler yükseliyor.

Genel Merkez’den gelen ‘’bekleyin’’ telkinin etkisiyle şimdilik kamuoyunda paylaşılmasa da Şaban Sevinç’in aday yapılma ihtimaline karşı ‘’istemiyoruz’’ diye imza bile toplandığını biliyoruz.

Dün yayınlanan ‘’CHP’de Şaban Sevinç Sürprizi’’ başlıklı yazım nedeniyle, Şaban Sevinç aradı.

İçeriği aday adaylığına eleştirel bir bakışı içermesine rağmen Şaban Sevinç emeğimize teşekkür ederek başladığı konuşmasını, aday adayı olmasında, Ankara’nın yanı sıra, Samsun’da ilçe başkanlarının telkinlerinin etkili olduğunu söyleyerek sürdürdü.

‘’Bir Kasım’da seçilseydim, Samsun’u çok iyi şekilde temsil ederdim’’ diyen Şaban Sevinç, daha sonra, bir aday adayının kendisi için söylediği ‘’tarlada izi olmayanın, harmanda yüzü olmaz’’ şeklindeki eleştiriye de, ‘’Halk TV’de verdiğimiz mücadele CHP ve Türkiye için değilse, ne için’’ şeklinde cevap verdi.

Samsun’daki siyasi yapının tümden değişmesi gerektiğinin, altını bir kere daha çizmek isterim ama mesela CHP’deki yapı, Şaban Sevinç’in aday yapılmasıyla değişir mi?

Bu konudaki şüphelerime rağmen buna önce CHP mensupları karar verecek.

Bu kararı en sonunda da Samsun halkı oylayacak.

Sonucu da bekleyip göreceğiz.