bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Saathane'de Dilenip Cumhuriyet Meydanında Sadaka Dağıtmak
Yazarlar // 19 Ağustos 2021 Perşembe 00:01

Ragıp GÖKER

''Eve lazım olan, camiye haramdır '' özlü sözü, halk arasında çok kullanılan bir deyimdir.

İştirakleri arasındaki SASKİ ve SAMULAŞ dahil, bütün kurumlarıyla borç batağındaki Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin borç batağında olduğu iddia ediliyor biliyorsunuz.

Öyle ki;

Samsun Büyükşehir Belediyesinin borcu 4 Milyar liraya ulaşmış durumda.

Büyükşehir yönetimi, borca borç katmak için ha bire meclisten yetki istiyor.

Hal böyleyken, Samsun Büyükşehir Belediyesi, Diyarbakır'ın Hani ilçesine  'Canlı hayvan pazarı' yapmak için ihaleye çıkmış.

Borcunun gırtlağa dayandığı Büyükşehir'in çıktığı bu ihale 7 milyon liraymış.

Dolayısıyla başta meclisteki muhalefet partileri olmak üzere bu duruma Samsun kamuoyundan itiraz sesleri yükseldi.

CHP'li meclis üyesi Atilla Tekcan, '’Akla mantığa sığmıyor'' dediği bu projeyi ‘’Neden biz üstleniyoruz. Diyarbakır'ın Hani ilçesine gerekli olan bu projeyi pekala merkezi hükümet yapabilir'' diye eleştirmiş.

Daha dün bu sütunlarda''Su faturaları cüzdanları da vicdanları da yakıyor'' diye yazdım.

Evlerde kullanılan içme suyunun tarifesi 5 lira sınırına yaklaşmış.

İşyerlerinde bir ton suya 10 lira istiyor Büyükşehir.

Neden.

Para bulmak için elbette.

Bunun içindir yönetimin peşi sıra borçlanma yetkisi istemek adına meclise yapılan başvurular.

Borcumuz 4 milyara dayanmış.

İstanbulluların yanı sıra Türk halkının büyük çoğunluğu tarafından ‘’Sultanahmet’te dilenip, Ayasofya’da sadaka dağıtmak’’ şeklinde bilinen ama Samsun’da ‘’Saathane’de dileniyoruz, Cumhuriyet Meydanı’nda dağıtıyoruz.’’ diye söylendiği gibi para bulmak için borçlanıyoruz madem.

O parayı Samsun halkının ihtiyaçlarını karşılamak için kullanalım bari.

Mustafa Demir’in vaat ettiklerinden umudu kestik ama gerek Yusuf Ziya Yılmaz ve gerekse Zihni Şahin döneminde başlatılan birçok proje kaynak yetersizliğinden durdu.

Para yok diye yani.

Para yetersizliği nedeniyle kendi projelerini yapamayan ya da öteleyen belediyemiz, yaklaşık 750 kilometre ötedeki Diyarbakır’ın Hani ilçesinin halkına hediye göndermeye hazırlanmış.

Gel de şaşırma.

Benzer suçlamalar, ciğerlerimizi de yakan orman yangınları sırasında, milletten yardım talep eden hükümetin, tam o sırada Somali'ye 30 milyon dolarlık yardım kararı için de yapılmıştı.

''Eve lazım olan, camiye haramdır'' sözü hadise yani Peygamber sözüne dayandırılır ama buna dair bir kaynağa rastlamadım.

Bu nedenle böylesi durumların anlatmak için en uygun sözün ‘’İnfak etmeye en yakınlarından başla’’şeklindeki Hadis-i Şerif olacaktır.

Gerek ‘’Eve lazım olan, camiye haramdır’’ veya ‘’Saathane’de dilenip, Cumhuriyet Meydanı’nda dilenmek’’ gibi sözler milletimizin, mizahi zekasını da ortaya çıkarıyor.

''Milletin aklı'' denilen durum, tam da bu özlü sözde vücut bulmuş.