bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Saadet Partisi Bölecek Mi?
Yazarlar // 25 Aralık 2018 Salı 11:56

İsmail BAŞARAN

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, 31 Mart yerel seçimlerine, partisinin her ilde kazanmak için girdiğini belirterek, seçim öncesi kalan 3 aylık sürede eli sıkılmadık kimseyi bırakmayacaklarını söyledi.

Karamollaoğlu’nun bu açıklamasından sonra siyasetin nereye doğru kayacağı düşünülmeye başlandı.

Türkiye’de seçmenin lider sultasından çıkamadığı, liderin kimi işaret ederse genelde oraya oy attığı biliniyor. Burada hareketle Saadet Partisi’nin hangi siyasi partinin tabanından oy alabileceğini düşününce akıllara AK Parti gelmiyor değil. Tabanları yıllar öncesinden beri bir değimliydi?

Saadet Partisi’nin Her ne kadar Başkanlık seçimlerinde AK Parti birleşiminin karşısında yer aldıysa da Yerel Yönetim Seçimlerinde AK Parti ve MHP karşısındaki bir blokta yer almak istemediği hissediyorum.

Saadet Partisi Genel Başkanı’nın her ilde kazanmak için seçime girecekleri açıklaması bana fazla samimi gelmedi. Saadet Partisi’nin illerde belediye başkanlığı kazanabileceğini sanmıyorum. Bu söylem size de “Ey taban sizin yolunuz bellidir, sinden ayrılanları unutmayın” anlamı taşıyor olabilir.

Kısaca kimse bu ifadelerim AK Parti’yi bölebileceği hevesine kapılmasın çalışmalarını o yönde sürdürsün.

Baştaki soruya gelince; Saadet Partisi seçimlerde AK Parti’yi bölemez gibi geliyor bana.

 

SEÇİM, SOĞUK VE KÖMÜR

Siz bakmayın Mart ayının İlkbahar mevsimi dilimine girdiğine. Karadeniz bölgesinde özellikle de Samsun civarlarında bazen titretmiyor değil bu ay.

Kış mevsiminin içindeyiz, havalar şimdi iyi de yarın ne olacak.

Havalar soğuyunca ısınma problemi çıkacak, evinde doğalgaz olanların faturaları yükselecek, ödemeler zorlaşacak.

O zaman devreye özellikle de kırsalda odun ve kömür girecek. Odun ve kömür de önümüzde seçim olduğuna göre daha önceki seçimlerde yaptığı gibi başta iktidar olmak üzere belki diğer partiler de odun kömür dağıtacak oy alabilmek için.

Biz her seçim öncesi bu durumu yaşıyoruz. Pirinç ve anlar çuvallarla dağıtılıyor, sonra da Türkiye yurt dışından un ve pirinç ithal etmek zorunda kalıyor. Oyunu bir çuval un ve pirince değişenlerin ülkesi Türkiye’nin büyük bölümünde yaşıyor.

Yerel yönetim seçim çalışmaları yine soğuklarda yapılacak ya kömürler de mutlaka dağıtılacak. Unlar ve pirinçler de.

Kısaca düşünce sadece mideye yönlendirilince beyin demokrasiyi düşünmüyor bile. Allah hiçbir ulusu akılı yerine midesini kullanan insanları topluluğu yapmasın.

 

GÜNÜN SÖZÜ

İnsan ne kadar az düşünürse, o kadar çok konuşur. Montesquieu