bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Rüşvet Daha Önce Var mıydı?
Yazarlar // 21 Ocak 2021 Perşembe 19:13

İsmail BAŞARAN

Samsun Büyükşehir Belediyesi’ndeki rüşvet olayı gündemdeki yerini koruyor. Ne mutlu Samsun halkına ki, bu tür olayları yazan bir medyaya sahip oldu artık. Gazeteler artık bu olayın arkasın bırakmıyor. Bir Büyükşehir Belediyesinde rüşvetten tutuklanan bir başkan varsa asıl sorgulanması gerekenlerden birisi de bu şahsın o göreve kim tarafından ne zaman getirildiğidir.

Rüşvetten tutuklanan Samsun Büyükşehir Belediyesi mali Hizmetler Daire Başkanı Bahattin K'nın kasasından çıktığı belirtilen servet konuşulmaya devam ediliyor da Belediye’nin başındaki yöneticiler neden sus pus durumdalar?

Bu parayı kim verdi, hangi yüklenici hangi amaçla verdi, rüşveti aldığı söylenen daire başkanı bunu kendi isteğiyle mi aldı yoksa kendisine tel’inde bulunanlar var mı, eğer böyle bir durum varsa kim o şahıslar. Bu iş daha çok su kaldıracağa benziyor. Şimdi merak edilen eğer daha üste birisi veya birileri varsa, rüşvet aldığı iddia edilen daire başkanı ifşaatlarda bulunursa ne olacak? Samsun Büyükşehir Belediyesi’nde daha önce böyle bir durum yaşanmışımıydı, yaşanmışsa yaşatanlar yargılanmışımıydı.

Aslında yapılması gereken, Samsun’daki tüm belediyelerin son onbeş yılının hesaplarının tamamen incelenmesi ve üst düzey yöneticilerinin ve yakınlarının hesaplarının gözden geçirilmesidir. Seçimden önce mal beyanı verilmemiş midir, seçimden sonra mallarda artış var mıdır? Bu araştırma üst düzey yöneticileri ve Başkanları da rahatlayacaktır. Eğer varsa bir suç suçlular cezalarını çekecek, suç işlememiş olanlar da vatandaşın arasına kolaylıkla çıkabilecektir.

 

“MİLLETİMİZ NE DERSE O”

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Erhan Usta, Samsun temasları kapsamında İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş'ı ziyaret etti. Usta, "Milletimize sorumluluğumuz var. Onlar, ne derse onu yapacağız "dedi.

Bu açıklama ne kadar gerçek ne kadar gerçek dışıdır merak ediyorum. Bir siyasi partiden seçime gireceksin sonrasında o siyasi partiden istifa edip bir başka siyasi partiye geçeceksin, bu ne kadar etik bilmiyorum. İstifa edip bağımsız kalmak veya seçime girerken kendi düşüncesinde olan partiyi bulamamak sizce başarımıdır? Sayın Usta yarın bugün bulunduğu yerden yani İYİ Parti’den ayrılacak mıdır?

Bu soruları neden sorduğuma gelince… Yarın bir seçim olsa ki iktidar ne kadar hayır dese de hava sisli ve puslu, ufukta seçim var, erken veya zamanında işte o zaman ne olacak istifa eden vekiller eski yerlerine mi dönecek gittikleri yerde mi kalacak?

 

GÜNÜN SÖZÜ

Siyaset, başkalarına sezdirmeden değişme sanatıdır. (Andre Malraux)