bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Rekor Büyümüşüz
Yazarlar // 1 Mart 2022 Salı 20:37

İsmail BAŞARAN

Türkiye İstatistik Kurumu(TÜİK) Ülkemizin 2021'de rekor büyüdüğünü açıkladı. Rakamlara inanayım mı inanmayayım mı diye düşündüm önce, sonra bir yıl geriye gidip aldıklarım ile önceki gün aldıklarımı karşılaşırdım.

Covid-19 yılı olarak bilinen 2020 yılında Çin ile beraber pozitif büyüme kaydeden iki ülkeden birisi olan Türkiye, ekonomistlerin toparlanma yılı olarak adlandırdığı 2021 yılında çift haneli büyüme rakamlarına ulaştı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2021 yılı ekonomik büyüme verisini paylaştı. Buna göre Türkiye ekonomisi 2021 yılı dördüncü çeyreğinde %9,1, 2021 yılının tamamında ise yüzde 11 büyüyerek çift haneli büyüme kaydetmiş.

İhracatımız mı arttı ithalatımız mı? Doğalgaz bulduk da vatandaşın haberi mi olmadı? Türk Lirası Dolar karşısında değer mi kazandı? Petrol da bulamadık ki sevinelim.

TÜİK’te çalışan üst düzey yöneticilerden hiçbirisini tanımam da bir işletmem olsa bu kişileri kapısından içeriye sokmam. İstatistik verileri değerlendirmesini her hafta pazara giden vatandaş bile yapabilirken bu kurumun açıkladığı rakamları kimler nasıl belirliyor merak ediyorum. Ya pazara bile gitmiyorlar ya da gitmeden rakamları kafadan atıyorlar. Veya İktidar, bu kurumun yetkililerine büyüme rakamlarını yüksek tutun diye talimat veriyor onlar da denileni yapıyorlar.

Bir ülkede elektrik yokluğundan fabrikalar tam kapasite çalışamazken, traktörler tarlaları süremez buğdayı bile yurt dışından alırken, Tuz gölündeki depolardan doğalgaz çıkmazken(!), Karadeniz’de ve Akdeniz’de bulduğumuz(!) doğalgazlar piyasaya verilemezken nasıl oluyor da TÜİK verilerine göre yüzde 11 büyüyoruz?

Sabah kalktığımda iktidara ben gelmiş olsam ilk işim bu TÜİK denilen kuruma öncelikle ciddi bir düzen getiririm.

 

İKTİDARDA KAYBETME KORKUSU

Son günlerde kuzeydeki savaş her ne kadar gündem değiştirmiş olsa da Türkiye içindeki siyasette konuşulanlar başka oluyor. Vatandaş hayat pahalılığından kopamazken CUMHUR İTTİFAKI da kendine yeni ortaklar aramaya başlamış görünüyor.

İktidar, karşısındaki bloğun günden güne artması sonucu yeni bir ortak bulmanın eşiğinde çalışıyor. Henüz bu isim belirlenmemiş olsa da İşin Tansu Çiller’e verildiği söylentileri var. Tansu Çiller Bir siyasi parti kurar ve CUMHUR İttifakı içinde yer alırsa ne olur, kaybedilmekte olan oylar tutulabilir mi?

Çiller’in bir oyuna gelip gelmeyeceği belli olmaz da siyaset vücuda batan bir diken gibidir, çekip atmak çok zordur. Uzun zamandır dışarıda kalan Çiller yeniden içeri girer mi henüz belli değil. Çiller yeniden parti kurarsa Samsun’da bu teşkilatı kim kurar sorusu da sorulmaya başlandı. Siyasette daha önce bulunanlar mı olur işin başında yoksa yeniler mi gelir partiyi kurmaya, bunu da zaman gösterecek elbet.

 

GÜNÜN SÖZÜ

Yarınlar çok güzel olacak diye hayal kurarız. Oysa yaşadığımız bu günler dünlerin yarını değil mi?