bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Rakamlara İnanmıyorum
Yazarlar // 13 Ekim 2020 Salı 09:11

İsmail BAŞARAN

Sizlere bazı rakamlar yazıyorum bugün. Rakamları ben kafamdan atmıyorum sakın beni suçlamayın çünkü rakamlar Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK), Temmuz ayına ilişkin işgücü istatistikleridir.

Peşinen diyorum ki ben bu rakamlara inanmıyorum, sizler ister inanın isterseniz benimle aynı görüşü paylaşın: “Türkiye genelinde 15 ve daha yukarı yaştakilerde işsiz sayısı 2020 yılı Temmuz döneminde geçen yılın aynı dönemine göre 369 bin kişi azalarak 4 milyon 227 bin kişi oldu. İşsizlik oranı 0,5 puanlık azalış ile %13,4 seviyesinde gerçekleşti. Tarım dışı işsizlik oranı 0,6 puanlık azalış ile %15,9 oldu. İşsizlik oranı geçen ay % 13,4 seviyesindeydi.”

Yani kısaca işyerleri açılmış açılan işyerleri arasına yenileri katılmış ve istihdam oranı da %43,5 olmuş. Anladım siz işlerinizden olanlar,  bakkaldan marketten pazardan alışveriş yapamayıp evlerine dönenler inanmıyorsunuz, ancak sonuca inanmamakla varamayız.

Yapmamız gereken ekonomiyi düzeltecek yöneticileri, ben dolardan anlamam diyenleri seçeceğimize dolardan anlayanları seçmek olmalıdır.

Artık yeter aklımızla dalga geçtiğiniz demeyi yüksek sesle söyler duruma gelmeliyiz.

Bizlere şükretmeyi salık verenlerin, kendileri sarayda oturup yedikleri içtiklerini bu halkın sırtına yükleyenlerin söylediklerine inanmamalıyız artık. Siz pembe gözlük takmamızı, körü körüne söylediklerinize inanmamızı istiyorsunuz da inanmıyoruz artık yani halk arasında söylendiği gibi “yemiyoruz artık” haberiniz olsun.

Eğer vatandaş artık sesini yükseltmeye başlamışsa ve erken seçim söylenmeye başlanmışsa “şapkanızı önünüze koyup yanlışı nerede yaptığınızı” arayıp bulmalı de düzeltmelisiniz.

 

EYLEM GEREKİR…

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, ekipler halinde ilçelerde çalıştıklarını söylemiş. Ayrı gayrı yok zamanlarını vatandaşa hizmet yapmak için harcıyormuş. Tün ilçeleri ve mahalleleri de geziyorlarmış.

Bırakın bu safsataları, dediğiniz yerlere gezmeye değil hizmet götürmeye gidin. Vatandaşın karşısına yaptığınız işlerle çıkın yapacağınız işlerle değil.

Kırsalın altyapısı tamamlanmış, bakan yapma biraz insaflı ol, Yakakent ilçesinin kırsalı da dahil mi bu altyapısı tamamlanan ilçelere?

Siz hizmeti ana yollar sanıyorsanız aldanıyor ve aldatıyorsunuz, hizmet çocukların ayaklarının kırsalda çamura batmamasıdır, kırsalda hayvancılığın, besiciliğin, ekip biçmenin artmasıdır,  kısaca bunun için eylem gerekir çünkü sadece söylem karın doyurmuyor başkan…

 

GÜNÜN SÖZÜ

Çalışmadan,  öğrenmeden,  yorulmadan rahat yaşamanın yollarını alışkanlık haline getirmiş milletler,  evvela HAYSİYETLERİNİ sonra   HÜRRİYETLERİNİ ve daha sonra da  İSTİKBALLERİNİ kaybetmeye mahkûmdurlar.   M. Kemal ATATÜRK