bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Rakamlar Gerçek mi?
Yazarlar // 8 Aralık 2020 Salı 23:19

İsmail BAŞARAN

Samsun’da salgın nedeniyle alınan kararlara tam olarak uyulup uyulmadığını vatandaşın çoğu bilmiyor. Samsun’daki vakaların rakam olarak açıklanması gerekmiyor mu, gerekiyor. Eğer rakamlar açıklanırsa yasaklara daha fazla uyulacağına inanıyorum. Samsun’da sağlık hizmetlerinin yatak kapasitelerinin azalması, insanların artık koridorlarda bile yer bulamaması ildeki sağlık yatırımlarının yeterli olmadığı gerçeğini de gözler önüne seriyor.

Pandemi döneminde hastaların taşınabilmesi için ambulansların yetersiz olması, muhtaç vatandaşlara belediyeler tarafından bakılamadığı haberleri geliyor. Devlet ne hikmetse Devletliğini yapıp vatandaşına hizmet etmek yerine vatandaştan hizmet ve para bekliyor.

Kriz olunca Devlet halk kemer sıksın diyor, salsın oluyor Devlet halk para toplasın diyor, deprem oluyor Devlet halk yardım etsin diyor, doların fiyatı artıyor Devlet halk dolar satsın diyor, tamam da Devlet ihalelerini hep dolar le yapıyor. Madem zor günler için halk var, o zaman iktidardakiler yani Devleti yönetenler ne işe yarıyorlar? Bu söylenenlerin tamamının devlet tarafından yapılması gerekmiyor mu gerekiyor, eğer Devlet halkının yanında bugün durmayacaksa ne zaman duracak?

Gerçek rakamların açıklanması belki de salgının bulaş durumunu engelleyecek ancak bir türü bunu yapamıyoruz. Biz millet olarak son zamanlarda saygıyı ve sevgiyi unuttuk galiba.

 

BAŞKANLARIN SESİ ÇIKMIYOR?

Vatandaş zorluk içinde yaşam mücadelesi verirken bugüne kadar yapılan plansız yatırımlar bazı belediyeleri zorluyor. Belediye Başkanları da haliyle ilçelerinde zor günlerinde vatandaşlarına bir kap sıcak çorba bile veremiyor.

Bu gerçeği de Yakakent İlçesinin Belediyesi AK Parti’li Başkanı Hüseyin Kıyma dile getirdi. Kıyma pandemi döneminde ihtiyaç sahibi ailelere yemek hizmeti verecek durumda olmadıklarını açıkladı.

Bunun tek nedeni ise herhalde toplanan vergilerin ve merkezi idareden gelen yardımların gerekli yerlere harcanmamasından kaynaklanıyor. Yakakent ilçesinde bir süre önce mantı evi yapmak amacıyla paraları harcayan Belediye şimdi vatandaşına bir tas çorba dağıtamayacak duruma geldi. Bunun sorumlusu ilçede yaşayan halk mı yoksa har vurup harman savuran yöneticiler mi?

Sadece Yakakent değil elbette. En azından Yakakent Belediyesi gerçeği açıklamış. Samsun’un Havza, Asarcık ve ilçelerinde ise pandemi sürecinde vatandaşlara yönelik nasıl bir destek sağlandığı konusunda belediye başkanlarına ulaşılamadığı için bir bilgi alınamıyor. Çünkü vatandaştan kaçıyorlar, ne yapacaklarını ve nasıl yapacaklarını bilmiyorlar. Halktan kaçanlar, halkın yanında bugün olmayanlar  yarın hangi yüzle Halka gidebilecekler?

 

GÜNÜN SÖZÜ

Geçinmenin en iyi yolu, ne bir düşmanı bağışlamak, ne de bir dostu unutmaktır. (Walter Winchell)