bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Rakamlar Gerçek mi?
Yazarlar // 5 Eylül 2020 Cumartesi 10:08

İsmail BAŞARAN

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye’nin günlük corona virüsü tablosunu paylaştı. “109 bin 443 testin daha yapılmasıyla toplam test sayısı 7 milyon 247 bin 935’e ulaştı” dedi. Bu rakamları sizler TV ekranlarından duydunuz mutlaka da verilen bu rakamlar gerçek mi? Hükümet rakamları saklıyor mu gerçekleri açıklıyor mu yoksa hileli yönlendirme yapıyor mu, bunu kaçımız sorguluyoruz var mı bilen. Yoktur elbet, çünkü durum ortada son 24 saatte bin 572 vaka tespit edilmiş, toplam vaka sayısı 271 bin 705’e çıkmış, can kaybı da 47 artarak 6 bin 417’ye yükselmiş.

Uman değilim ancak bir uzman şimdi yazacağıma mutlak dikkat ediyordur. Sayın Koca’nın yüzünün ifadesine dikkat ediyor musunuz? Sayın Koca’nın yüz ifadesi her geçen gün kötü geliyor bana. Çünkü psikolojisi bozulmuş, her gün rakamların arttığını açıklamak hiç de kolay değil, br de açıklanan bu artış rakamlarının daha da yukarılarda olduğunu anlatabilmek için kelimeler bulabilmek daha da can sıkıcı. Neymiş, 1 Eylül verilerine göre bin 3 hastanın daha sağlığına kavuşmasıyla toplam iyileşen kişi sayısı 245 bin 929’a ulaşmış.

Bu rakamlar bana çok önceden izlediğim bir tiyatro oyununu hatırlattı. Benim kuşaktan birçok insan da bu oyunu izlemiştir. Otunun adı “Müfettiş”

Oyunun özeti kısaca şöyledir: Çarlık Rusyasında bir ilçeye bir müfettiş gidecektir. İlçe ileri gelenleri haberi duymuştur. Tam bu sırada ilçeye bir yabancı gelince tüm yetkililer bu yabancıyı müfettiş sanıp ilgilenmeye başlar. Yabancıya ilçe yetkilileri bir madam ikram etmedik kalır. Yabancı da gösterilen ilgi karşısında müfettiş olmadığını bir türlü söyleyemez yetkililere. Türkiye’nin içinde bunduğu durum tam da bu oyun gibi.

İlgililerin tek derdi, rakamları aşağıya çekip salgının azalmakta gibi göstermek. Bunu yapsalar ne olacak yapmasalar ne olacak. Gerçek ayan beyan ortada duruyor. Türkiye’nin her noktasında son günlerde verilen sala sayısında artış gözleniyor, bir bölün korana hastası da ölünce sadece defnediliyor.

Kendisini müfettiş sanıyor bazıları ancak gerfçekleri de saklayamıyorlar.

İnsanların düğünler yasaklanıyor, salgını önlemek içim doğru alınmış bir karar olabilir, ancak Sayın Cumhurbaşkanı’nın şu sıralarda illere gidip konuşmalar yapmasının manası ne ola ki, salgının artırılmasını sağlamak değildir elbet, sizin yanınızdayım demeye getiriyor. Ancak bu mitinglerden sonra bölgelerde salgın artıyor, kısacası kaş yapayım derken göz çıkaranlar var ortalıkta.

Gerçekleri göstermemek ve saklamak, göz çıkarmaktan geçmez unutulmamalıdır, yapılması gereken önlemleri almaktır, siyasi rantı düşünmek değildir.

 

GÜNÜN SÖZÜ

Savaşın en acı yanı, insanlığın en iyi amaçlarının, insanlığın en kötü isteklerini ortaya koymak için kullanılmasıdır. (Harry Emerson Fosdiek)