bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Psikolojimiz Bozuluyor
Yazarlar // 5 Ekim 2020 Pazartesi 16:58

İsmail BAŞARAN

Son günlerde sağlık konusunda yapılan tartışmalar, vaka ve hasta sayısı diye bölünen rakamlar vatandaşın bu salgın sırasında kafasını karıştırıyor. İnsanların kafalarının karışmasına neden olan Sağlık Bakanı’nın kim olduğu unutulmuş olabilir vatandaş o nedenle hatırlayalım nereden geldiği Sağlık Bakanı olduğunu:

2017 Türkiye anayasa değişikliği referandumu ile kabul edilen değişiklikler neticesinde Türkiye Cumhuriyeti Anayasası gereği yapılan 2018 Türkiye genel seçimleri sonrasında tarihinde ilk kez tamamı TBMM üyesi olmayan kişilerden oluşan Bakanlar Kuruluna, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Sağlık Bakanı olarak atandı.

Sağlık Bakanı Koca'nın Nakşibendî tarikatı bünyesindeki İskenderpaşa Cemaatinin sahibi olduğu Haksağ Sağlık Hizmetleri A.Ş.'de yönetim kurulu üyesi olması ve kendi hastane zincirine sahip olması tartışmalara yol açtı. Hastaneye devredilen tarihî eserler, eleştirilerin sebeplerinden biriydi.

“Dışarıdan Bakan” birisi Sağlık Bakanımız olunca açıklanan bilgiler de haliyle vatandaş tarafından pek de değerli sayılmıyor. Bu nedenle Sağlıkçılar bile hatta Dünya Sağlık Örgütü de Türkiye’nin açıkladığı rakamların gerçeği yansıtmadığını iddia ediyor.

Bu konularda ahkâm kesmek beni aşar da söylentileri bile vatandaşın psikolojisinin bozulmasına neden oluyor. Vallahı benim bile son üç dündür yapılan tartışmalar akıl sağlığımın bozulmasına yol açtı. Psikolojimin bozulmasının tek nedeni de “Dışarıdan Bakan’ın” yaptığı açıklamaların tartışılır olması.

Bir başka konu daha var aslında. Fahrettin Koca nasıl bakan oldu? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından o kadar sağlıkçı milletvekili varken dışarıdan atandı. Atamanın altında bir tarikatın parmağı var mıydı acaba?

Bir başka soru da şu: Milletvekili listeleri belirlenirken AK Parti TBMM’ye gelecek olanlardan hangisini sağlık bakanı yapacağını düşünmemişimiydi?

Sonuç işte rakamlarla bile oynanıyor, yani halkın seçtikleri değil de “dışarıdan bakanlar” tarafından yönetilmenin Türkiye’yi getirdiği nokta bu.

 

HAFİF SANAYİ TAMAM DA

Samsun’da bazı ilçelerde Sanayi Siteleri kurulması planlanıyormuş. Bu gençlerin iş sahibi olacağı anlamı taşıyabilir ancak kurulacak yerler önemli. Özellikle ilçelerde kurulması planlanan sanayi siteleri nasıl olacak, ağır sanayi mi yoksa küçük sanayi siteleri mi, önce bunun belirlenmesi gerekiyor. Sanayi siteleri kurulması düşünülen ilçelerden birisi de Yakakent olarak belirlenmek üzere. Samsun TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu Samsun’un sanayideki beklentilerini TOOB Başkanı Hisarcıklıoğlu’na anlatmış.

Samsun'un Kavak, Havza, Alaçam, Yakakent, Vezirköprü, Salıpazarı, Asarcık ve Ayvacık ilçelerinde kurulacakmış hafif sanayi siteleri. Sayın Murzioğlu’na bir soru:

İlçelerin nelerle geçindiğini gelir kaynaklarının neler olduğunu araştırdınız mı, örneğin Yakakent ilçesine turistik tesisleri kurulmasını düşünüyor musunuz? Yoksa siz de sahillerin beton olması taraftarı mısınız? Sanayi sitelerinin ekim yapılan arazilerde yapılması yanlıştır. Küçük sanayi siteleri tamam da verimli toprakların kaybolmasına yol açacak atıklar bırakacak sanayilere hayır demek gerekiyor.

 

GÜNÜN SÖZÜ

Dünyada her millet icraatına tahammül ettiği hükümetin mesuliyetine ortak sayılır. Mustafa Kemal ATATURK