bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Politika Nedir?
Yazarlar // 3 Ağustos 2022 Çarşamba 19:44

İsmail BAŞARAN

O akşam bütün aile bir arya geldi. En küçük çocuklarının büyüyünce ne olacağını anlamak için masanın üzerine para dolu bir cüzdan, bir top, bir kitap, bir de CD koydular. Temel cüzdanı alırsa iş adamı, topu alırsa sporcu, kitabı alırsa yazar, CD’yi alırsa şarkıcı olacaktı.

Az sonra Temel’i getirdiler. Temel şöyle bir baktı masaya sonra masada bulunanların tamamını kucağına alıp gitti. Bunu gören dedesi dursun şöyle konuştu: “Anlaşıldı bu çocuk büyüyünce politikacı olacak da…”

Kelime anlamına bakılırsa iki kelimeden türemiş bir tamlamadır politika. Çok ve tik yani yüz kelimelerinden türer bu kelime. Türkiye’de nasıl uygulanır çok yüzlülük mü yoksa yüzsüzlük mü olarak adlandırılır.

Siz nasıl anlarsanız anlayın ben politika olarak anlıyorum. Yani siyaset demeye geliyor.

Sadece büyük yerleşim yerlerinde değil küçük yerleşim yerlerinde de politika çokça kullanılıyor. Samsun’un Yakakent ilçesinde de politika elbette yapılıyor. Önemli olan nasıl yapıldığıdır.

Yakakent’te bir süre önce Belediye tarafından yurt dışına gönderilen vatandaşlar vardı, bu vatandaşlar Yakakentli miydi yoksa başkaları tarafından belediyeye dayatılmış ve yurt dışına gitmeleri sağlanmış yurttaşlar mıydı?

Bunu birileri çıkar ve açıklamasını yapıp halkı bilgilendirir herhalde. Ancak bu bilgilendirmeyi Belediye’nin AK Parti’li başkanı yapabilir sadece. Yakakent’te diğer partilerin meclis üyeleri olduğu gibi ilçe başkanları da var onlardan da ne hikmetse ses çıkmıyor. Evet, politika nedir, vatandaşın bilgilendirilmesi mi yoksa bilgi eksikliğinin yaygınlaştırılması mı?

 

PARAMIZ PUL OLUYOR

Türk Lirasının son günlerdeki durumu hiç de iç açıcı değil. Para işiyle uğraşan Bakan Nurettin Nebati bunu ortaya koydu. Sızan haberlere göre Türkiye’de yeni bir paramız daha oluyor.

En büyük paramız iki yüz liraydı şimdi yenisi geliyormuş ve de beş yüz liramız oluyormuş. Bu ne anlama geliyor anlıyorsunuz değil mi? Eğer banknot olarak piyasadaki paranın rakamı yükseliyorsa alım gücü azalıyor demektir. Merak etmeyin 500 lira banknot ile zenginleşeceğiz herhalde. Kolay değil cebimizde 500 liramız olarak da alım gücümüz günden güne düşecek.

Paramız pul olurken sokaklarımızdaki yabancıların sayıları da günden güne artacak. Ne mutlu bize ekmeğimize ortak olanlar fazlalaşıyor ancak vatandaş olarak benim boğazımdan geçen yemek ve ekmek azalıyor. Beni vatandaş olarak kıtlığa itenleri ve yabancıları Türkiye’ye dolduranları Allah da muhtaç etsin yemeye ve ekmeğe.

 

GÜNÜN SÖZÜ

İyi dostu olanın aynaya gereksinimi yoktur. (Mevlana)