bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Polis Bey, sahilimi bana bırak
Yazarlar // 30 Mart 2013 Cumartesi 13:06

Ragıp GÖKER

“Herkes Atakum’ u istiyor, senin işin zor Başkan” demiştim de “Güzeli kim istemez” diye cevap vermişti bu ironik soruma Metin Burma.

Atakum bizim yeni yaşam alanımız.

Yaşı 40- 45 üzerinde olanlar hatırlayacaktır. Atakum bugün Yeşilyurt AVM ’nin de kurulu olduğu sahil boyunca halka kapalıydı. Ya kumu kurumları kamp ve dinlenme tesisleriyle, ya da kalburüstü Samsunluların yazlık evleriyle çevriliydi Atakum sahilleri.

Denize Yeşilyurt AVM’ nin bulunduğu alanda yer alan Belediye Plajında (Büyük Plajda denirdi), ya da kurumların kamplarındaki plajlarda girilebilirdi.

Bizim Kalantorların evi sahile yakınsa eğer kumsalı tel örgülerle çevirilerdi.

Samsun halkı İncesu ya da Taflan’a giderdi. Ama düzenli ulaşım aracı yoktu o tarihlerde en uzun mesafe İncesu’ du belediye otobüsleri için. 10 Numara belirli aralıklarla kalkardı. Büyük Plaja kadar da 5 numaralı hat çalışırdı.

Kemal Vehbi Gül, bir gün dozerlerle yerle bir etti kuşatılmış sahili. Adnan Menderes Bulvarını açtı halka.

Samsun sahiliyle buluşmuştu.

Ülkeye örnek bir plajımız var halkın kullanımına açık olan.

Sadece Samsun Halkı da kullanmıyor. Çok değil iki ay sonra 19,05 ve 60 plakalı araçları da sıklıkla görürsünüz Adnan Menderes’te. Bizim Kavak, Vezirköprü ve Lâdik içlerimizin yanı sıra. Tokat, Amasya ve Çorum’dan da insanlar denize girmek için Samsun’a geliyorlar artık.

130 Bini aştı Atakum’ un nüfusu. “Meydan lazım, Meydan yapacağım‘” dedi Atakum’ un seçilmiş Başkanı Metin Burma. Başkan’ın meydan yeri olarak seçtiği araziye Spor Bakanı göz dikti “Ben oraya havuz yapacağım, sen meydanını git başka bir yere yap” dedi.

Bu tartışma sürüyor şimdi. Merakla bekliyor halk. Spor Bakanı Suat Kılıç’ın Atakum Belediye Başkanı Metin Burma’ya karşı savaş kazanıp kazanmayacağını merakla bekliyor.

Ne günlere kaldı benim ülkem.

Bi tarihlerde sanırım 1983 yılıydı. Askerlerin ülke yönetiminde etkisinin sürdüğü günlerdi. Bugün Lunaparkın bulunduğu yere Ordu Evi yapmak istiyordu Askerler.

Bi Aslan Yürekli Adam çıkmıştı o tarihte askerlerin karşısına. Mehmet Çebi’ ydi adı. TSO

Başkanıydı Rahmetli ve henüz Milletvekili bile değildi yani.

Evren’in Askerleri karşısına bu başına dikildi ve “Gidin Ordu Evinizi kışlanıza yapın” dedi.

Millet, askerden korkuyordu henüz, bu nedenle Mehmet Çebi’ nin bu çıkışını alkışlama cesaretini bile gösterememişti kimse.

Şimdi Emniyet Müdürlüğü Atakum’ da tam da deniz kenarına Hizmet Binası yapmak istiyormuş. Bu konuda girişimler bile başlatılmış.

Metin Burma “Gidin binanızı başka yere yapın” diye karşı çıkmış.

Günümüzde asker baskısı yok, korku da olmaması gerek. Ben çok merak ediyorum Metin Burma, Havuz meselesinde olduğu gibi, bu emniyet binasının yapılmasına karşı çıkışında da yalnız kalacak mı acaba.

Samsun Kamuoyunu bu konuda büyük bir sınav bekliyor.

Benim çabam kamuoyu oluşturmaya yeter mi bilmem ama sırf Metin Başkana destek olsun amacıyla sesleniyorum.

“Polis Bey, git binanı başka yere yap. Sahilimi bana ve halkıma bırak”