bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Plansızlık Eskiden Beri Var
Yazarlar // 27 Ağustos 2019 Salı 07:29

İsmail BAŞARAN

Terme’de sel oldu can kaybının yanı sıra mal kaybı da gerçekleşti. Sel bölgesinde ilgililer incelemelerde bulundu demeçler verildi afet denildi işin suçlusu yağışlar olarak açıklandı.

Samsun başta olmak üzere Karadeniz’in iç bölgelerinde  ve sahil kesiminde yapan yağmurlar geçmişten beri can ve mal kaybına yol açıyorlar ne çabuk unuttuk öncekileri.

Planlama hatasından TOKİ tarafından Samsun’un göbeğinde yapılan evlerde sel suları nedeniyle taşan dere yüzünden insanların başına gelenler ne çabuk unutuldu.

Terme’de daha önce yağan yağmurlar maddi hasarlara yol açmış köpüler yıkılmış ovaları sel suları basmış maddi hasarlar meydana gelişti. Terme’de sel suları nedeniyle ölenler var, daha önce ölenler olduğu gibi.

Kısaca Samsun ve çevresinde plansızlık çok önceden beri var.

Yıllarca Samsun’da eski vilayet binasının da bulunduğu cadde her yağmur yağdığında dereler gibi akmadı mı? Hani .oklu dere denilen yerden bırakan eşyaları .oklar yol üstünden denize kadar gitmedi mi?İktidar el değiştiren belediyelerde muhalifleri suçlamadı mı?

Şimdi ne oldu, Terme Belediyesi el mi değiştirdi. Üç ay önce el değiştiren belediyelerde seller olunca başkanlar hakkında sosyal medyada linçler yapıldı da Samsun’da neden ses çıkmadı acaba?

Terme belediyesi el değiştirmedi diye mi?

Bu konuların şakası olmaz, bugün sizin arın benim başıma gelebilir. Bunun en güzel örneğini AK Parti’den CHP’ye geçen Atakum Belediyesi yaptı. Başta Belediye Başkanı Cemil Deveci olmak üzere İlkadım da hemen Terme’ye yardıma koştu. Allah böyle sel vakaları göstermesin diyeceğim de öncelikle plansız iş yapanlara akıl fikir veresin yaradan.

AK troller neredesiniz çıksanız ya ortaya, bakım AK Parti tarafından yıllardan beri yönetilen Terme’de insanlar diğer belediyeler tarafından gönderilen taşınan sularla tuvalete gidebiliyorlar. Hadi bunu da sosyal medyanızda yazsanıza, yemiyor değil mi?

Mimarlık ve mühendislik harikaları yaratılırdı eskiden Türkiye’de şimdi sadece din bilimleri öne çıkarılıyor felsefe bile geri itiliyor.

Yani iktidar siz düşünmeyin sizin yerinize biz düşünürüz ve bu halkın yapacağı yatırımları milyon dolarlar verip yandaşlara yaptırırız diyorlar. Sonrasında yaptırdıkları yollar ve köprüler yılkınca da suçlu tabii afet oluyor.

Yandaşlar da yemiyor atık bu pilavdan ancak içinden taş çıkmasına rağmen seslerini çıkaramıyorlar.

GÜNÜN SÖZÜ

Meşe gölgesinde filizlenen yosunlar, çok kez kendilerini meşe fidanı sanırlar. (Cenap Şahabettin)