bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Plajlar Açılacaksa
Yazarlar // 12 Mayıs 2020 Salı 23:36

İsmail BAŞARAN

Medyanın çokça üzerine gittiği plajların açılması konusundaki hassasiyet Samsun’da da uygulanacak mı? Samsun’un en önemli plajlarının bulunduğu bölge Atakum ve Yakakent ilçeleri. Atakum sahilleri her yıl olduğu gibi bu sezon da salgın nedeniyle açılacak ve büyük olasılıkla risk taşıyacak. Risk taşıyacak bir diğer bölge de Yakakent sahilleri.

Eğer plajlar buralarda da açılacaksa salgın önleyici ne gibi önlemler alınması düşünülüyor ve hazırlıklar sürdürülüyor mu? Salgının önüne geçilmesi konusunda en önemli konunun sağlığa uygunluk ve mesafe olduğu anlatılıyor. Bu plajlarda bu konular nasıl denetlenecek, yeterli donanım ve malzeme ile personel nasıl sağlanacak. Çünkü karar alındı ve plajlar açılıyor, bu plajlara gidiş ve dönüşte kullanılacak toplu taşıma araçlarında dezenfekte işi nasıl halledilecek?

Hep sorular, sorular ki bu sorular günden güne de artabilecek. Hijyen deniliyor da plajlardaki duş kabinlerinin çoğaltılması gerekecek herhalde ve sularının da akması sağlanacak.

 

NİYE GETİRDİN NİYE GÖNDERDİN?

Siyasi liderler, Belediye Başkanları, yönetenler, sıkça yanlarındaki insanları değiştiriyorlar. Bu çalışanlara da danışman deniliyor. Yönetenler eğer bilgi sahibi değillerse neden yönetmeye talip oluyorlar?

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir de son birkaç günde danışman konusunda sıkça gündeme geliyor. Danışmanlar değişiyor, kendisinin işbaşına getirdiği yöneticiler görevden alınıyor ve yerlerine yenileri atanıyor.

Ben burada, getirilen ve gönderilenlerin iş bilmez oldukları gibi bir söz söylemek istemiyorum. Ancak özellikle takılıyorum, bu görevlileri Mustafa Demir kendisi getirmedi mi bir yıl önce? Eğer kendisi getirmişse ve bir yıl sonra hizmetlerini beğenmeyin gönderiyorsa hatayı kendisinde araması gerekir. Acaba çalışacakları iyi seçemiyor mu?

Şimdi yeni getirilen arkadaşlar kendilerini nasıl işlerine verecekler, bizi acaba ne zaman değiştirecek bir yıl çalışabilecek miyiz korkusu olmayacak mı içlerinde. Bu korku çalışmalarına yansırsa yine hatalar olacaktır, bu hatalar da maalesef emir verenlerde aranmayacak, emri uygulayanlara yıkılacaktır.

Belediyeyi yazboz tahtası haline getirenler, üst yöneticilere belki de yanlış bilgiler veriyorlardır. Mustafa Demir örneğinde olduğu gibi… Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Demir artık siyasi hayatının sonuna geldiğinin farkında olsa gerek bakanlıktan sonra bir de belediye başkanlığı yapıp öyle bırakayım siyaseti diye düşünmüş olabilir.

 

GÜNÜN SÖZÜ

Yükselenlere karşı nazik davranın, çünkü onlara düşerlerken yine rastlayacaksınız. Jimmy Durante