bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Pis Kokular
Yazarlar // 2 Nisan 2018 Pazartesi 22:40

İsmail BAŞARAN

Brezilya’dan ithal edilen 4 bin 550 büyükbaş hayvan, gemiyle Samsun’a getirildi. Samsun Limanı Sanayi Rıhtımı’na yanaşan Zad Elkhır isimli gemiden etrafa kötü kokular yayıldı.

Aslına bakarsanız yayılan pis kokular büyükbaş hayvanlardan gelmiyor. O pis kokular Türkiye’deki hayvancılık politikasından geliyor.

Besicilik, ekicilik, üretim politikalarından geliyor pis kokular.  Bundan 30 yıl önce bana birileri çıkıp Türkiye’de “Saman ithal edilecek” denilse inanmaz güler geçerdim, rüyadır derdim.

Ancak olmaz denilen oldu işte. Rüya denilebilecek durum Türkiye’de gerçek oldu.

Bir dönemler Karadeniz’deki bazı limanlara ülkenin çeşitli noktalarından koyunlar getirilip ve gemilerle yurt dışına ihraç edilirdi.

O limanlarda yine koyun kokuları olurdu, ancak işin içinde ihracat var, ülke para kazanacak, besicinin ve hayvancılık yapanların cebine para girecek diye kokudan kimse rahatsız olmazdı.

İnsanların birçoğu önceki gün hayvanlardan gelen pis kokulardan, Türkiye’nin hayvancılık politikasından gelen pis kokulardan rahatsız oldular. Daha da olacaklar gibi görünüyor.

Türk Ekonomisi’nin büyümekte olduğu bazı bakanlar tarafından açıklanıp duruyor ya, bizi büyütenin üretimle değil, ithalatla hesaplandığına inandırdıkları için kendileri de inanıyorlar bu söylediklerine.

Ay az daha unutuyordum, bu arada elektriğe de zam geldi biliyorsunuz değil mi?

Sadece midenizi küçültmeyin, elektrikleri de söndürün kimse görmesin Türkiye’yi, sonra kıskanırlar bizi.

 

NEDEN ATAMA OLUYOR?

Adalet ve Kalkınma Partisi’nde görevden alınan başkanların yerine tek aday gösterilip seçime gidiliyor veya atama yapılıyor, seçimler sonraya bırakılıyor. Bunun nedenini partiler de özellikle küçük ilçelerdeki parti yöneticileri de anlamıyor.

Seçime tek adayla gidilmesi galiba parti içi huzursuzluklara da neden oluyor. Kimse sesini yükseltmese de homurdanmalar olmuyor değil.

Samsun’un en batısındaki Yakakent İlçesi de bunlardan birisi. Bir başkan görevden alınıyor, yerine yenisi atanıyor. Bu atanan başkamı kayıtlı üyelerden kaç kişi tanıyor belli değil.

Seçimle gelenler de tek aday olarak çıkıyorlar meydana. Güreş meydanına tek güreşti çıkarsa, rakibi olmazsa haliyle birinci ilan edilir. Türkiye’de garip bir “Demokrasi” uygulanıyor. “Tek adam” demokrasisi ve“Tek parti” iktidarı gibi.

 

ATAKUM BELEDİYESİNE ELEŞTİRİ

CHP Samsun İl Başkanı Av. Tufan Akcagöz, CHP Atakum örgütünün düzenlediği danışma kurulu toplantısına katılıp Atakum’un beceriksiz bir yönetime mahkûm edildiğini söyledi.

Akcagöz, “Atakum’u, bu mahkûmiyetten kurtarmak lazım. 4 yıl doldu. Gün gün Atakum’u izliyoruz. Bir seyir terası yaptılar, tam seyirlik oldu. Oraya seyir tesisi olmaz dedik, yaptılar. Yüzü astarını geçti. Atakum’a pahalıya patladı "dedi.

Oysa Adalet ve Kalkınama Partisini destekleyenlere sorarsanız İshak Taşçı yönetimindeki Belediyeyi başarılı buluyorlar, “Başarısız olsaydı koltuktan kaldırılırdı” diyorlar.

Haksız da değiller hani. İshak Taşçı halen Belediye başkanı, bazı işler yapıyor bu işler eleştiriliyor da olabilir, ancak yapılanlar sanırım yargıya taşınmıyor. Eğer varsa olumsuzluklar CHP sadece Meclis’te eleştirmekle kalmamalı yargıya taşınmalı.

Sadece CHP değil, diğer partiler de söz söylemeli sanırım.

Gelelim CHP’nin Atakum ilçe çalışmalarına; Önümüzde seçimler var, Adalet ve Kalkınma Partisi’ni devirebilmek için ne gibi planlar yapıyorlar, uygulanabilecek yaptıkları projeler var mı?

Daha doğrusu CHP önümüzdeki seçimler için Atakum’da adayını belirleyebildi mi? Birkaç isimden bahsediliyor da.

Bir de MHP acaba ne yapacak? Aday çıkaracak mı, çıkarırsa hangi partiyi bölecek?