bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Pirinçteki Siyah Taş
Yazarlar // 9 Aralık 2020 Çarşamba 17:49

İsmail BAŞARAN

Pilav yerken içinde gördüğünüz siyah taştan mı korkarsınız beyaz taştan mı? Bu soruyu kendinize bir sorun. Ben cevap olarak “siyah taştan korkmak” diye cevaplıyorum bu soruyu ve arada bir de hep aklıma getiriyorum. Nedeni basit, çünkü pilavdaki siyah taşı görüyor ve ayıklayıp atıyorum.  Beyaz taşı görmediğim ve pirinç sandığım için de kazaya kalıyorum. Siz de dikkatli olun pilavdaki gördüğünüz her beyazlık pirinç olmayabilir, taş olur ve dişini kırabilir.

Türkiye ekonomisi de aynen böyle yönetiliyor vatandaşa içimde beyaz taş da olan pilav yapılan açıklamalarla dayatılıyor, önce görmüyoruz sonrasında da dişimizi kırıyoruz. Eğer ağzımızdaki bir diş bile görevini yapmıyor önce midemizde sakatlık yapıyor sonra bağırsaklarımıza gidiyor orada öğütemediği için dışkıyla çıkarırken bile bize sıkıntı veriyor. İşte bu nedenle pilavı yerken dikkat etmeliyiz.

Önümüze her konulanı sağlığımıza iyi gelecek diye yememeli dikkatli olmalıyız. Bu da nereden çıktı şimdi demeyin amacım yediklerimize dikkat etmemiz gerektiği kadar duyduklarımıza da hemen inanmamız ve doğruluğunu araştırmamız gerektiğini hatırlatmak içindir.

Türkiye’de sürekli gündem değişiyor, çalışanlar asgari ücretin kendilerine yemeyeceğini bildikleri halde seslerini çıkaramıyor çünkü korkuyorlar. Korkanlar kim yönetilenler, korktukları kim yönetenler. Bir ülkede yönetilenler yanı halk, yönetenlerden yani iktidardan korkuyorsa o ülkede Demokrasiden bahsetmek havanda su dövmek gibidir.

Türkiye kötü yönetiliyor, iktidara gelenler hesap vermiyorlar, çünkü çıkarılan yasalarla kendilerinden hesap sorulmuyor. Hesap sorulmayanlar Samsun’da da var. Dün Milletvekili olan, bakanlık yapan şimdi Belediye Başkanlık görevi yapan Mustafa Demir’e kim hesap sorabilecek?  Yapılanlar yıkılıp yerlerine yenileri yapılacak neden peki işlevlerini mi yitirdiler yoksa rant sistemi mi işletilecek?

Samsun’da Mustafa Demir'in Büyükşehir Belediye Başkanı olduğundan bu yana yapılan ne var söyle düşünün bakalım aklınıza bir hizmet gelecek mi? Sadece cek ve cak sözlerini duyabilirsiniz.

 

GÜNÜN SÖZÜ

Övülmek isterseniz, alçak gönüllülüğü yem olarak kullanınız. (Lord Chesterfield)