bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Patates Soğan Bedava
Yazarlar // 13 Nisan 2021 Salı 12:47

İsmail BAŞARAN

Mahzuni Şerif’in yazdığı parça son günlerde vatandaşın diline pelesenk olmuş durumda. Neden mi, çünkü vatandaş aylardır kuru soğana muhtaç durumda. Nedeni ise üretimdeki ve alımlardaki plansızlık. Pandemiden önce de  pandemi sırasında da vatandaşın alım gücünün düşmesi, emekli ve çalışanların maaşlarına ayat pahallılığı şartlarının çok altında zam verilmesi vatandaşın belini büyük ölçüde eğdi.

Vatandaşın belinin eğildiği ve alım gücünün az olması Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da gözünden kaçmamış olmalı ki telimatını verdi: Patates ve kuru soğan ambarlarda çürümeyecek, alım yaılıp vatandaşa dağıtılacak.

Mahzuni Şerif “Yoksulun sırtından doyan doyana bunu gören yürek nasıl dayana, yiğit muhtaç olmuş kuru soğana bilmem söylesem mi söylemesem mi.?”  Tam da bu şiirdeki gibi, günümüzde de insanlar kuru soğana ve patatese muhtaç olmuşlar, insanlar Pazar Pazar dolaşın çıkma ürün almanın ve atılanlar arasından seçmenin derdine düşmüş. Bunu görenler de dayanmıyor, vatandaşa yardım etme yerine tünellerle, kanallarla, otoyollarla uğraşıp duruyor.

Vatandaşın suskunluğunun arkasından fırtına gelebileceğini anlayan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan da en azından patates ve kuru soğan dağıtımı için emir verdi. Şimdi üreticinin elindeki kuru soğan ve patates alınacak vatandaşa ücretsiz dağıtılacak.

İkinci Dünya Savaşı sırasında insanlara buğday tağıtıldığını hatırlatanlar, yıllardır CHP iktidarını ve İnönü dönemini kıtlık diye dillerine dolayanlar, şimdi acaba utanmıyorlar mı? Neymiş zor şartlarda iktidarlar vatandaşa yardım etmeliymiş. AK Parti Samsun İl Başkanı Ersan Aksu'nun yaptığı 'patates soğan' paylaşımına İYİ Parti ve CHP'den tepki geldi.

CHP İl Başkanı Fatih Türkel, "Görüntüleri sosyal medyada paylaşmak ve vatandaşları rencide etmek ahlaki değil” ifadesini kullandıktan sonra  AK Parti’nin vatandaşın sorunlarını görmediğini die getirdi. Türkel, vatandaş, patates soğana muhtaç hale geldiyse, bu AK Parti'nin suçudur" dedi.

MİLLET İttifakı İYİ Parti’nin Samsun İl Başkanı Hasan Aksoy  da , AK Parti İl Başkanı'nı sokağa esnaf ve vatandaşların sorunlarını dinlemeye davet etti.

Bakalım bu üç il başkanı çarşıya pazara çıkacaklar mı? AK Parti İl Başkanı Ersan Aksu bu davete nasıl karşılık verecek, Samsun’lu şimdi bekliyor. Eğer Aksu çıkarsa pazara vatandaştan ve esnaftan nasıl bir karşılık görecek? AK Parti İl Başkanı’nın sokağa çıkarken tek başın9a olması gerçekleri görmesi açısından daha da önemli olacaktır.

KORKUYORSUNUZ

Samsun’da Büyükşehir Belediyesi SASKİ kurumu, Mustafa Demir’in göreve gelmesinin ardından suya tam 24 kez zam yaptı. Neden, suyu parayla mı alıyorlar. Yağan yağmura da para mı ödüyorlar ki bu kadar zam yapıyorlar?

Neymiş, TEFE, TÜFE oranında yapılıyormuş zamlar. Zamlar nasıl yapılıyor? SASKİ’nin zam talebi Büyükşehir Belediye Meclisi’ne geliyor, orada da AK Parti ve MHP’nin meclis üyeleri tarafından kabul ediliyor ve zamlar işleme giriyor. Ne oldu mişdi: Samsun’da konutlarda suyun metreküp fiyatı 4 lira 77 kuruşa, işyerlerinde ise 9 lira 43 kuruşa yükseldi.

MİLLET İttifakı’na ZİLLET diyenler asıl vatandaşa siz zulmediyorsunuz. Hem de bu zulümden hiç utanmıyorsunuz yüzünüz de kızarmıyor. Son günlerde CMHUR İttifakı’nı oluşturan siyasi partilerin yöneticileri ve milletvekillerinin moralleri bozuk görünüyor. Nereden mi anladım? Çünkü vatandaşın arasına katılamıyorlar. Sadece kendi yönetimlerindeki belediyelerin başkanlarını ziyaret edebiliyorlar.

Vatandaşa gitseler gerçeklerle karşılaşacaklar işte bundan korkuyorlar. Unutulan bir konu var: Korkunun ecele vaydası yoktur.

Her canlı doğan ve ölür. Siyasi Partiler de canlılar gibidir. Doğarlar ve ölürler. AK Parti’nin de ölümü yakın gibi görünüyor. Çünkü tencerenin düşüremeyeceği iktidar yoktur. Eğer insanlar artık sokaklarda pazarlarda atıklardan karınlarını doyurmanın yollarını arıyorlarsa, iktidarırn sonunun başlangıcıdır bu.

 

GÜNÜN SÖZÜ

Aklın başına gelince, sakın pişman olacağın bir iş yapma. (Mevlana)