bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Parkomat Yasal Değil
Yazarlar // 3 Ocak 2017 Salı 07:47

Ragıp GÖKER

Geçen hafta Samsun 2. İdare Mahkemesinde görülen bir davanın haberi Gazetenin Manşetinde ‘PARKOMATI BİTİREN KARAR’ diye çıkınca, parkomatçılar ceza yazdıkları araçların camlarına o sarı renkli makbuz koçanlarını, geçen yıl alınmış bir mahkeme kararın fotokopiyle birlikte iliştirmeye başladılar.
Belli ki telaşlanmışlar.
Bazı gazetelere haber şeklinde düzenlemiş tam sayfa ilan bile vermişler.
Mahkeme, ‘’YASAL DEĞİL’’ derken, parkomatçılar ise ısrarla uygulamanın yasal olduğuna dair iddialarını sürdürüyor.
Kafaları karıştırmayı amaçlıyorlar belli ki.
Hedef HALK’ın haberinden sonra, bir gazetede bunun aksini iddia eden ‘Haber İlanı’ görünce, doğrusu bu ya, önce benim de biraz kafam karıştı.
Ancak, haber ilandaki ilgili kararının fotokopisine biraz dikkatli bakınca, o kararın geçen yıl alınmış olduğunu fark ettim.
Araçların camına da yapıştırılan fotokopilerle aynı olan o mahkeme kararının Kemal Vehbi Gül’ün geçen yıl uygulamanın iptali istemiyle açtığı davaya ait olduğu anlaşılıyor.
Parkomatçıların üst kısmına ‘PARKTEK UYGULAMASININ YASAL OLDUĞUNA İLİŞKİN İDARE MAHKEMESİ KARARI’ diye not düştükleri o karar 14.Aralık 2015 tarihinde alınmış.
Oysa Parkomatı bitiren son karar ise çok taze, yani iki ay öncesine ait.
Parkomatçılar aksini ispat için çırpınsa da Samsun 2. İdare Mahkemesinin 31 Ekim 2016 tarihindeki son duruşmasında TÜRK MİLLETİ ADINA karar verilirken, özetle şöyle denilmiş:
‘’5216 Sayılı Kanunun 7. Maddesinin birinci fıkrasının ‘f’ bendinde belediyelere tanınan yetkiye rağmen, ücretli otopark (parkomat) uygulaması yapılamaz.
Çünkü buralar yoldur ve kamunun kullanımına açık yerlerdir.
Samsun Büyükşehir Belediyesi söz konusu yol üstü ücretli otopark yani parkomat uygulamasını hiçbir araştırma yapmadan ve proje üretmeden sadece belediye meclisinin kararıyla almış.
Bu nedenle, Belediye Meclisinin 14 Aralık 2012 tarih ve 4/77 sayılı kararıyla kabul edilen, Büyükşehir sınırları içindeki kent merkezlerinde cadde, bulvar ve sokaklar üzerindeki parkomat makineleriyle otopark işletmesi hakkındaki uygulama yasal değil.
Anayasanın125. maddesine de aykırı olan parkomat makineleriyle otopark işletmesi hakkındaki yönetmeliğin iptaline….
‘’
Buraya özetini yazdığım ama 4 sayfalık mahkeme karından parkomatçılar ne anladı da, hala uygulamanın yasal olduğunu iddia ediyorlar  bilmem ama ben şunu anladım:

PARKOMAT YASAL DEĞİL..
NOKTA…

Anlaşıldı umarım.