bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Parklara Meyve Fidanı
Yazarlar // 22 Mart 2018 Perşembe 22:26

İsmail BAŞARAN

Atakum Belediyesi tarafından, ilçenin betonlaşmasının önüne geçebilmek, yeşil alanları korumak ve yeni yeşil alanlar kazandırabilmek için başlatılan ‘Yeşil Adım Projesi’ kapsamında ilçedeki her parka meyve ağaçları dikilmeye başlandı.

Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı uygulamanın startını, Şehit Polis Demet Sezen Kreş ve Gündüz Bakım Evinde öğrenim gören miniklerle beraber kiraz fidanı dikerek verdi. Bu uygulamalar çoğalır umarım.

Bu haberden birkaç gün önce Avustralya’nın Canberra kentinde yaşayan bir yakınımızla görüntülü telefon bağlantısı yaptık. Orada sabah akşam olmak üzereydi, Türkiye’de ise sabahın ışıkları yeni gösteriyordu kendini.

Yakınımız evinin bahçesini gösterdi görüntüyle. En az altı yedi çeşit meyve ağacı vardı bahçesinde.

Canberra’da o fidanları halka ücretsiz dağıtıyormuş. Bakımlarını, budamalarını da gelip yapıyormuş. Meyveleri ise evin sahibine kalıyormuş.

Atakum Belediyesi’nin başlattığı projenin gerçekten önemsenmesi ve desteklenmesi gerekiyor. Hatta bu projeyi örnek alarak diğer belediyelerin de uygulaması gerekiyor sanırım.

Başkan İshak Taşçı projeyi genişletebilir mi, genişletebilir. Atakum kocaman bir ilçe, nüfusu birçok ilden büyük. Mahalle olan köylerde yeşil alan bulmak da kolay, çünkü oralarda henüz toprak var, betonlaşmamış o mahallelerin çoğu.

Kısaca temek istiyorum ki Atakum Belediyesi o bahçelerde meyve ağaçlarının olmasını da ister ve ev sahiplerine meyve fidanları yeşerir,  vatandaşa da ekonomik katkı sağlanmış olur.

Her şey geleceğimiz olan çocuklarımız için değil mi?

O zaman çocuklarımız parklardaki yeşilliğin yanında meyve ağaçlarıyla tanıştırılmalı, kent çocukları meyveleri sadece pazardaki tezgâhlarda görmemeli…

 

AMAN DİKKATLİ OLUN

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan ve AK Partili milletvekilleri aracılığıyla kente ikinci devlet üniversitesi kurulması için girişimler başlatıldı.

Girişimlerin ardından da Samsun Büyükşehir Belediyesi kente vakıf üniversitesi kurulması için çalışma başlattı.

Neden vakıf üniversitesi? Devlet kendi üniversitesini kuramıyor mu? Samsun son yıllarda ikinci üniversitesine kavuşmuştu. Üniversite’nin kurulması için araziler verilmişti, sonra ne oldu?

O üniversite FETÖ’nün olduğu gerekçesiyle kapatıldı. Ancak ne hikmetse üniversitenin yerini verenler hakkında herhangi bir soruşturma yapılmadı, unutturulup geçildi.

Bu bir örnektir Samsun için. O nedenle diyorum ki bırakın Vakıf Üniversitesini de ikinci üniversiteyi Devlet kursun. Samsun’un ağzı bir kez yandı şu işten, bir daha yanmasın.

(1896-1953) yılları arasında yaşamış birçok hicivleri olan Namdar Rahmi Karatay bir şiirinde şöyle diyor:

“Benim ağzım pek yandı, ama siz dikkat edin,

Yalnız layık olan adama hürmet edin,

Haddini kim bilmezse ona hakaret edin,

Ele alçak durmayın, onu hakikat sanır,

Eşeğe gem vurmayın, kendisini at sanır.”