bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Para Vatandaşın Nam İktidarın
Yazarlar // 9 Haziran 2020 Salı 20:24

İsmail BAŞARAN

Ahmet Ağa nam bir erenler köye su getirecekmiş. Parayı vermiş ve çalışmalar başlamış. Hatta bitmiş bile. Su gelmiş köye. Kolay değil suyu getirtmek kala kala bir mermere yazı yazmak kalmış. Usta da başlamış elindeki keskiyle mermere “Ahmet Ağa’nın Hayratıdır” diye yazmaya.

Usta yazıyı yazarken Akçalı Mehmet Efe görmüş ustayı ve sormuş ne yaptığını.

Usta da anlatmış: Karşıki dağdan su getirdik buraya Ahmet Ağa parasını verdi de onun hayratıdır diye yazıyorum.

Akçalı Mehmet Efe “olmaz” demiş ve eklemiş: Bırak Ahmet Ağa’nın adını benim adımı yaz. Usta, “hay hay” demiş ve başlamış elindeki keskiyle mermeri oyarak yazmaya..

Usta yazıyı yazarken bir taraftan da söyleniyormuş: Su Allah’ın, para Ahmet Ağa’nın nam ise Akçalı Mehmet Efe’nin… Su Allah’ın, para Ahmet Ağa’nın nam ise Akçalı Mehmet Efe’nin…

Cumhurbaşkanlığı’nın yetkililerinden birileri çıkıp “Her vatandaşa beş bin lira para yardımı yapıldı” diyor ya, işte bu söylem nedeniyle aklıma geldi yukarıdaki fakra.

Her vatandaşa beş bin liranın verilip verilmediği meçhul de hadi tamam diyelim, dağıtıldı diyelim. Acaba yetkili, her vatandaşa beş bin lira dağıttık derken ne demek istedi? Kendi parasını mı vermiş? Yoksa benden alınan vergilerle oluşan Devlet bütçesinden yani bana parayı benim vergimden kesilenlerden mi vermiş?

Parayı vatandaştan alacaksınız, sonra da babanızın parasını dağıtır gibi çıkıp ortaya “Her vatandaşa dağıttık” diyeceksiniz. Birincisi her vatandaşa dağıtmadınız, çünkü ben ve çevremdekiler almadı bu parayı. Dağıttıysanız da para benim benden aldığınız parayı dağıttınız, o zaman nam neden sizin oluyor. İktidar vatandaşın parasıyla caka satıyor, kısaca İktidar Akçalı Mehmet Efe’ye dönmüş durumda.

 

SU FİYATLARI

Samsun’da su fiyatlarının artırılmasına kim dur diyecek? Büyükşehir Belediye Meclisi’nin bu konudaki düşüncesi ne, neden gelen her zammı destekliyor ve onaylıyorlar?

Büyükşehir Belediye Meclisi’nde muhalefet yok mu? Eğer varsa tavırlarını koymalı ve vatandaşın yanında olduklarını yapacakları açıklamalarla duyurmalılar. Meclis salonunda gözlerden uzak yapılacak muhalefet, muhalefet değildir. Halkı yanınıza alacaksınız, halka gidecek bu zamları kimlerin hangi amaçla istediklerini anlatacaksınız. Muhalefet sayı olarak az olabilir, yaptırım gücü olmayabilir ancak halka gidip yanlarında olduklarını anlatabilirler. Halk’ın desteğe ihtiyacı vardır, seçtikleri insanların neler yaptıklarını bilmek haklarıdır.

Vatandaş, seçtiklerine “Sallabaşını al oturum parasını” diye göndermemiştir Meclise, sorunlarının gündeme getirilmesi ve çözüme kavuşturulması için göndermiştir. Yönetenler de unutmamalıdır bunun yarını da vardır. Özellikle de iktidarda olanlar, hele oyların düşmekte olduğu iddiaları ortalıkta dolaşırken biraz daha dikkatli olmalıdır. Çünkü bunun yarını da vardır.

GÜNÜN SÖZÜ

Terbiyeli adam, terbiyesizle geçinmesini bilendir. (Odison Mizner)