bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Para Kimin Nam Kimin?
Yazarlar // 31 Mayıs 2019 Cuma 00:35

İsmail BAŞARAN

Ahmet Ağa nam bir erenler köye su getirecekmiş. Parayı vermiş ve çalışmalar başlamış. Hatta bitmiş bile. Su gelmiş köye. Kolay değil suyu getirtmek, bir mermere yazı yazmak kalmış. Usta da başlamış elindeki keskiyle mermere “Ahmet Ağa’nın Hayratıdır” diye yazmaya.

Usta yazıyı yazarken Akçalı Mehmet Efe görmüş ustayı ve sormuş ne yaptığını. Usta da anlatmış:

Karşıki dağdan su getirdik buraya Ahmet Ağa parasını verdi de onun hayratıdır diye yazıyorum. Akçalı Mehmet Efe “olmaz” demiş ve eklemiş: Bırak Ahmet Ağa’nın adını benim adımı yaz. Usta, “hay hay” demiş ve başlamış elindeki keskiyle mermeri oyarak yazmaya. Usta yazıyı yazarken bir taraftan da söyleniyormuş:

Su Allah’ın, para Ahmet Ağa’nın nam ise Akçalı Mehmet Efe’nin… Su Allah’ın,  para Ahmet Ağa’nın nam ise Akçalı Mehmet Efe’nin…

Samsun’daki su fiyatlarının arttığı içinde bulunduğumuz bu günlerde vatandaşın sesini yükseltmesiyle aklıma geldi fıkra.

AK Parti’li Mustafa Demir’in Büyükşehir Belediye Başkanı olmasının ardından transfer edilen bayancı üst düzey memurların ve meclis üyelerinin kararıyla alınmış zam kararı. İyi de bu su Allah’ın değil mi?

Suyu şehre getiren boru hatları vatandaşın vergileriyle yapılmadı mı, çalışmaları yapılırken maaşları vatandaş vermedi mi?

Samsun’daki bu zamlar, vatandaşlar tarafından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a da ulaştırılmaya başlanmış. Başlanmış da ne yanıt geleceği, Samsun’daki su fiyatlarına yapılan zammın geri alınıp alınmayacağı da merak konusu olmuş durumda.

Vatandaş ekmek derdine düşmüşken, üretim olmayan Türkiye’nin borçlarının vatandaşın üzerine yıkılırken söylenecek sadece şu söz var:

“Almayın mazlumun ahını çıkar aheste aheste…

 

DANIŞTAY'DAN İLGİNÇ KARAR

Sakarya Arifiye'deki Tank Palet Fabrikası'nın özelleştirilmesine ilişkin davada görüşünü açıklayan Danıştay savcısı, özelleştirme işleminin iptalini istedi.

Danıştay savcısı esas hakkındaki mütalaasında, fabrikanın Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle değil ancak kanunla özelleştirilebileceğini vurguladı. Buyurun buradan yakın ne olacak şimdi, Meclis böyle bir karar alabilecek mi?”

 

BİR İYİ HABER

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir sosyal medya hesabı üzerinden,  Kadir Gecesine özel şehirde tramvay seferlerinin uzatılacağını duyurdu.

 

TÜM İSLAM ALYEMİNİN KADİR GECESİ KUTLU OLSUN, YÜCE MEVLAM DUALARIMIZI KABUL ETSİN

 

GÜNÜN SÖZÜ

Çözümde görev almayanlar problemin bir parçası olur. Goethe