bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Padişahın Emri: Tebaamı Öpün
Yazarlar // 10 Nisan 2021 Cumartesi 16:16

İsmail BAŞARAN

Bu bir fıkradır, bana anlatılan bir fıkra çok hoşuma gitti o nedenle sizlere anlatmak istedim. Fıkra Türkiye’de vatandaşların içinde bulunduğu durumu tamamen anlatıyor.

Padişah vezirini çağırıp “Biz çok önemli bir köprü yaptık, bak bakalım tebaam bu köprüyle ilgili ne diyor”  demiş. Vezir padişahın kullarının arasına karışmış, öğrendiklerini gelip padişaha anlatmış: Tebaanız köprüden çok memnun.

Padişah vezirine bir emir daha vermiş: Madem çok memnunlar törpünün bir tarafına bir kulübe yaptır geçenlerden para alınmasını söyle. Padişahın emri yerine getirilmiş. Vezir yine tebaanın arasına karışmış durumu incelemek üzere, bakmış herkes halinden memnun gelip padişaha durumu iletmiş.

Günler böyle geçerken padişah yine çağırmış veziri: Git köprünün öbür başına da bir kulübe yapılmasını sağla sadece geçenden değil dönenden de para alınmasını söyle. Padişahın bu, emri hemen yerine getirilmiş.

Vezir yine incelemeye çıkmış; Tebaa gayet mutlu. Gelip padişaha anlatmış. Padişah,”Madem tebaam hizmetlerimden bu kadar memnun, kulübenin yanına  geçenleri öpmek üzere iri yarı bir adam koyun.

Vezir şaşkın ancak, padişahın emirlerini sorgulayacak hali yok, denileni yapmış. Sonra yine çıkmış incelemeye bakmış padişahın tebaası yine memnun. Padişah bu kez bir emir daha vermiş: Tek taraflı olmaz bir adam da  diğer kulübenin yanına koyun, gelip geçeni öpsünler.

Ve emir hemen yerine getirilmiş. Aradan biraz zaman geçmiş, vezir padişahın huzuruna çıkmış: Tebaanızdan bir gurup geldi sizinle görüşmek istiyor. Padişah emir buyurmuş: Gelsinler hele.

Tebaanın sözcüleri gelmişler huzura: Padişahım, bizi öpenlerin sayısını artırıver ne olur. Padişah şaşkın, sormuş: Neden bre, sayıyı neden artırayım?

Padişahım adamlarınız o kadar güzel öpüyorlar ki, kuyrukta beklemek zorunda kalıyoruz. Alıştık ya öpülmeye, beklemek istemiyoruz, ne olur öpenlerin sayısını artırın…. Ben fıkrayı Türkiye’nin içinde bulunduğu yaşadığımız günlerde Yap İşlet Devret modeliyle vatandaşın içinde bulunduğu duruma çok benzettim. Vatandaşın verdiği vergilerle müteahhitlerin kazanması için uydrulan sistemle yaptırılan hizmet adı altındaki soygun düzeninin yol açtığı bozukluğu anlatmak istedim.

Anlayana sivrisinek saz anlamayana ise davul turna bile az… Anlamayanlar öpülmeye devam etsinler…

UZAKTAN EĞETİM GERİ GELDİ

Samsun'da ilkokullar gelecek pazartesi tekrar kapanarak uzaktan eğitime geçilecek. Son bir ayda Türkiye'nin kovit yayılımı en yüksek oranlı ile olan Samsun'da il pandemi kurulu tarafından okulların tekrar kapatılması kararı alındı.

Samsun da kapatılan iller arasında yer aldı. Gerekçe, Samsun’un nasıl olduysa liderliği eline almasıyla başladı. Biri çıkıp şimdi Samsun’un birinciliği nasıl aldığını ve liderlikten düşmesi için neler yapıldığını açıklaması gerekmiyor mu?

Türkiye’yi yönetmeyi başaramayanlar okulları da yap boz tahtasına çevirdiler. Artak iktidarın ve milli eğitim bakanlığının gençliğin okmasını istemediği gibi bir his uzanmaya başladı içimde. Bir gün bir türlü bir başka gün bir başka türlü eğitinm olmaz.  Allah sorumuzu hayıreylesin.

GÜNÜN SÖZÜ

Büyük insan görevini, küçük insan çıkarını düşünür. (Samuel Johnson)