bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Oylar Alındı Zamlar İptal
Yazarlar // 19 Eylül 2019 Perşembe 22:04

İsmail BAŞARAN

 

Samsun Büyükşehir Belediyesi öyle bir karara imza attı ki evlere şenlik. Bunda yıllık bir siyasetçinin yapmaması gereken bir durum gerçekleştirildi. Mustafa Demir yönetimindeki Samsun Büyükşehir Belediyesi seçim öncesi partisi tarafından yapılan maaş zamlarını geri aldı.

Kısaca, oyları verin sonra görürsünüz demeye getirdi, halbuki oyları vermez de seçilirsen görürsünüz ananızı olmalıydı da tersi yapıldı.

Seçilen başkan işçilere anasını gösterdi.

Oysa Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin AK Partili eski Başkanı Zihni Şahin'in personele Kasım ayında yaptığı yüzde 17,65 zamma alışmıştı işçiler, Mustafa Demir yönetimi, yanlış anlaşılmasın yine AK Parti yönetimi yani, 31 Mart seçimlerinden sonra iptal nasıl iyi mi kardeşler?

Bundan sonraki seçimlerde de kandırılmaya hazır mısınız?

Sayı az değil 2 bin 100 personel, adama seçim kazandırır da kaybettirir de. Yüzde 17,65 zamma alışmış çalışan şimdi ne yapacak merak ediyorum, bu maaş için oy verenler bir dahaki seçimlerde akıllanmış olacak mı, hiç zannetmiyorum. Çünkü ağzımıza bir parmak bal çalınınca göbek atmaya alıştırılmışız biz. Zam sırasında başkan omuzlardaydı, zammı geri alan başkana ne yapılacak merak ediyorum.

Aslında biliyorum da adamın bir daha seçilme gibi bir kaygısı yok ki, yaşı müsait değil çünkü,.

Ah biraz akıllanabilsek, ah biraz aklımızı kullanabilsek, ah biraz her söylenene inanmamayı öğrenebilsek, Türkiye ne güzel olur.

 

ZAMSIZ DURAMIYORUZ

Vallahi alıştık artık öpülmeye, alıştık kazığa, zamma o nedenle zam olmayınca bir taraflarımız kaşınıyor. O nedenle de iktidar hemen zammı koyuveriyor.

Ey millet hassınız eyimisiniz? Motorinin litre fiyatına 34 kuruş, benzinin litre fiyatına ise 36 kuruş zam geldi, söz konusu artış pompa fiyatlarına yansıdı. Vallahi iktidar vatandaşı düşünüyor. Motorinde 12 kuruş olarak benzinde ise 35 kuruş olarak yansıyacakmış zamlar. Motorinde 22 kuruş benzinde ise 1 kuruşluk artış vergiden karşılanacak diyorlar.

Bu vergi dedikleri kimin cebinden çıkıyor, vatandaşın cebinden çıkmıyor mu?

Yani iktidar kararlarıyla zammı yapıyor da indirimi de bizden aldığı vergilerle yapıyor, ben de yiyorum ya. İndirimler benim cebimden alınan vergilerle yapılacağına saraylar uçaklar milyonluk arabalar sayılsa parası bütçeye konulsa ya.

İnsanoğlu gariptir, bir hırka bir şilte ile gelir, tantanalarla gider, giden de o seferden hiç dönmez, cezayı kalanlar çeker…

 

GÜNÜN SÖZÜ

Büyük insanların idealleri, sıradan insanlarınsa hevesleri vardır.

(Washington Irving)