bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Otlama Vergisi
Yazarlar // 29 Mayıs 2020 Cuma 20:42

İsmail BAŞARAN

Cumhur İttifakı işbaşında ya, ekonomi uçuyor ya, her vatandaşa para yardımı yapılıyor ya! Bunlar ve daha fazlası da var elbet, Vatandaş rahat etsin diye. Ancak son bir karar ile artık meralarda ineklerin otlaması da ücrete tabi oldu, hatta o ücretler günlük olacak.

İneklerden otama parası alınacak da öküzlerden de alınacak mı bu paralar? Öküzler aç kalırsa ineklerin üzerlerine asıl çıkacaklar soyları azalacak. Olsun varsın öküzler azalsın Cumhur İttifakı’nın bazı bakanlıkları inek ithal ediyor ya, öküz de ithal eder, sanki bizdeki öküzler yetmiyormuş gibi.

Bu ithalatların arkasında kimler var acaba bilen var mı? Eğer yandaşlar çıkarsa şaşırmam. Çünkü meralar devletin ya, bakarsınız madenleri sattıkları ormanları sattıkları gibi meraları da satarlar yakında. Yurt dışına bizim meralar kiraya verilir mi acaba ne dersiniz? Olmaz demeyin Türkiye’de olmaz denilen her iş son zamanlarda olmuyor mu? Önemli olan öküz veya inek olmamakta değil mi?

Bir köyde eşeklerin sırtı yara olmaya başlamış. Eşekler sırtlarının yara olmasını semerciye bağlamışlar. Köyde başka da semerci olmadığından komşu köyün yolunu tutmuşlar, buradaki semerciye gitmişler, dertlerini anlatmışlar. Semerci eşeklere “siz kendinize yeni semerci arayacağınıza eşeklikten kurtulun” diye akıl vermiş.

Eşekler bu verilen akıldan bir ders alabilmişler mi, hiç sanmıyorum, çünkü yine sırtları ağırmaya devam etmiş.

Avrupa’nın en çok otlaklara ve araziye sahip ülkelerinden birisi olan Türkiye’de inekler ve öküzler için iktidarın otlama parası alacak olmasına ben ne demek istiyorum, buradan yazamam da sizler ne anlam yüklüyorsanız bu uygulamaya cevabını içinizde verin.

 

27 MAYIS VE BİR ANI

Geç kaldım ancak, yine de yazacağım. İhtilaldan önce Adnan Menderes’in havadayken uçağını Menderes ovası çevresinde indirilmesini sağlayan kişinin adını çoğu bilmez. Eğer o uçak zorla indirilmeseydi Menderes belki de kaçabilecek ve asılmayacaktı. Tarih, o askeri uçağı kullanan yüzbaşının adını yazdı, ancak unutuldu bu isim.

O günler, yani Yassıada yargılamaları sürerken Salim Başol’un “Sanıhlar bağlı olmayarahtan yerlerini aldılar, müdafiler hazır…” ifadeleri o günleri yaşayanların kulaklarındadır. Yassıada’nın adı şimdi değiştirilmiş, Demokrasi adası yapılmış.

O adaya yapılan inşaatlar neyin nesi, onu anlayamadım. Yaşadığım süre içinde de anlayamayacağım. Türkiye’de ihtilallar ve darbeler oldu. Bu sırada yargılamalar da oldu, adı kalkışım dense de 15 Temmuz oldu. Özetle, o uçak Menderes Ovası’nda zorla indirilmeseydi Adnan Menderes asılmayacaktı.

GÜNÜN SÖZÜ

Belediyeleri topal örneğe benzetenler, Ülkeyi uçuramayınca kendileri ne oldular?