bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
" alt=""OSMANLICILIK” ADI ALTINDA KRİPTO TÜRK DÜŞMANLARINA DİKKAT!">
Yazarlar // 27 Nisan 2020 Pazartesi 23:31

Hüseyin KURT

“Osmanlı Devleti” Türklerin kurduğu ne ilk devletti ne de son devlettir.
Türkler ilk olarak 700’lü yılların başında Müslüman olmaya başlamış, 900’lü yıllarda sonra ise hız kazandı. Oğuzlar arasında İslâmiyet yayıldı. Karluk, Yağma ve Çiğil Türkleri, ilk Müslüman Türk devletlerinden olan Karahanlı Devleti'ni (840), Oğuzlar ise Büyük Selçuklu Devleti'ni (1038) kurdular.
Birçok kişi halen daha Türklerin Osmanlı ile Müslüman olduğunu sanıyor.
Bazı kesimler de ısrarla “Osmanlı’da Osmanlı” diyerek başka amaçlar peşinde, hesap görme ve taraf toplama derdinde sözde “Osmanlıcılık” yapıyor.
Hatta o kadar ki “Osmanlı” üzerinden Türklükle ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti ile “Osmanlıcılık” adı altında hesaplaşma peşine düşüyorlar.
Bu durumu ısrarla ideoloji seviyesinde dile getirenler ile bu kişilere ayak uyduranlar var!
Ayak uyduranlara bir şey demeyelim ama bu durumu ısrarla dile getirenlere bir bakalım!
Türkler tarih boyunca birçok büyük devlet kurmuş, Asya ve Avrupa’da at koşturmuş, buraları yurt edinmiştir. Hatta bazı dönemleri ise devlet kurmadan geçirmiş ve yayılmışlardır.
Gelelim “Türksüz Osmanlıcılık” meselesine! Öncelikle Osmanlı’yı kuranlar Türk’tü!
Türkiye’de kuru kuruya Osmanlı’yı Türklüğün üstünde tutan, Osmanlıcılık yapanların, Osmanlı üzerinden Türklükle, Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve hatta Atatürk ile hesap görmeye çalışanların ortak özellikleri Osmanlı döneminde sonradan Müslüman olmaları ve aslen Türk olmamalarıdır.
Bu kişilerin bir kısmı İslam adına o kadar sert ve ayrıştırıcı bir dil kullanıyor ki anlamak mümkün değil. Hele ki mezhepler konusunda. Aynı sert dili Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu değerleri, Türk Milliyetçiliği ve Atatürk için de yapıyorlar.
Bir insan neden Türk, Atatürk ve Türkiye Cumhuriyeti ve kurucu değerlerine düşmanı olur?
Cevap belli!
Kurtuluş savaşında yendiklerimizin kripto devamı olanlar bugün halen daha Türk, Türkiye Cumhuriyeti ve kurucu değerleri, Türk Milliyetçiliği ve Atatürk düşmanıdır. Bu düşmanlık için de her türlü siyasi ve dini argümanı da kullanmaktan geri durmuyorlar.
Tüm bu gerekçelerle; Türklükle hesap görmek için İslamiyeti ve Türklerin kurduğu onlarca devletten birisi olan “Osmanlı”yı bir kalkan olarak kullananlara karşı dikkatli olun.
Dikkatli olun ki kripto olarak, “troll” olarak internette ve gerçek yaşamda dolananların zehirli fikirlerinin yayılmasına ve fitneye izin vermeyin.