bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Osman Genç Ve Projeleri
Yazarlar // 6 Kasım 2013 Çarşamba 00:00

Ragıp GÖKER

AK Parti’nin Büyükşehir aday adayları arasında ‘Başkan Adayı’ unvanını kim olacak. Bu sorunun yanıtı en geç on gün sonra yanıt bulacak. “O unvanı kim hak ediyor “ diye sorarsanız buna yanıt veremem. Ama bunun olması için en çok kim gayret gösteriyor derseniz, bu soruya hiç şüphesiz “Osman Genç” derim.

Her gün gazetelerde bir ilanı çıkıyor Osman Genç’in.

Samsun için yeni bir ufuk çiziyor.

Genç, Her gün bir projenin duyurusunu yaptığı bu ilanlarında bir anlamda bizim ufkumuzu zorluyor.

Bu projelerden birisi Şehri Samsun projesi. Bazılarına bu proje uçuk kaçık gelebilir. Gerçekleşir ya da gerçekleşmez, o konuda yorum yapmayayım ama heyecan verici bir çalışma olduğunu itiraf edebilirim.

Samsun’un Cazibe merkezi yapılması bir başka hedefi Osman Genç’in. Samsun’un Turizm Kenti yapılması ise ayrı bir hedefi.

Samsun’un göç veren şehirlerden biri olduğunu söylüyor Osman Genç. Bir başka projesinde ise Büyükşehir Başkanı olması halinde Samsun’un göç veren bir şehir olmasını önleyeceğini de söylüyor.

Dünkü ilanında ise çok daha farklı bir iddiayı ortaya atıyor Osman Genç. Samsun’u uluslararası bir ticaret şehri yapacaklarını duyuruyor.

Samsun’da bir lojistik köy kurulacağını zaten biliyoruz ama buna ek olarak Osman Genç, lojistik merkez projesinden söz ediyor. Bu proje kapsamında Tekkeköy’de bir aktarma limanının kurulmasını ön görüyor. Bunu da Hub Port olarak adlandırıyor.

Bütün bunlar insanı heyecanlandırıyor.

Ancak ben özellikle bu lojistik merkez projesinin başarılı olması için Samsun’u Ankara’ya bağlayacak bir demiryolu bağlantısının olması gerektiğini düşünüyorum.

Bu haliyle projeyi topal buluyorum yani.

Şu nedenle:

Samsun-Sivas demiryolu ağının Samsun’u ticaret merkezi yapacak özellikte olmadığını düşünüyorum. Demiryolu projelerinin ulaştırma bakanlığınca yapıldığını biliyorum ama Genç’in bu konuda bir öneride bulunup bulunmayacağını da merak ediyorum.

Osman Genç’ın ilanlarını ilgi ile izliyorum.

Gerçekleşir ya da gerçekleşmez, ben bu tartışmalara girmeden şunu söylemek istiyorum bu ilanların Samsun’da bir sinerji yarattığı kesin.

Artık seçmenin önüne özellikle ayağı yere basan proje sunmadan seçim kazanılamayacağını bilenlerdenim.

Yusuf Ziya Yılmaz ve diğer başkan adayları da yakında projelerini açıklayacaktır. Ne gibi projeler ortaya çıkacak merak ediyorum.

Her ne gibi bir proje ortaya atılırsa atılsın, bunun Samsun’a fayda sağlayacağını düşünüyorum.