bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Ortalık Toz Duman
Yazarlar // 5 Ocak 2019 Cumartesi 18:39

Ragıp GÖKER

‘Kararlarımızı asla sorgulama’ anlamına gelen MHP ve AK Parti’deki depremin sonuçları Samsun siyasetinde bütün dengeleri alt üst edecek özellikler taşıyor. Ancak, Hakan Karaduman’ın görevden alınması AK Parti’de şok dalgası oluşturmadı.

Bir ölçü kabul edilir mi bilmem ama bize gelen tepkileri değerlendirdiğimizde, kararı memnuniyetle karşılayan AK partililerin çoğunlukta olduğunu söylemek bile mümkün.

Ve fakat.

MHP’deki deprem, ülkücüleri sarsmış olsa da, buradaki şok dalgasının AK Partilileri daha çok endişelendirdiği de anlaşılıyor.

Mustafa Demir’e, MHP tabanında da bir tepki vardı zaten ama Taner Tekin’in görevden alınmasının yanı sıra özellikle de Erhan Usta’nın disipline sevk edilmesi MHP tabanında, AK Parti adayına oy vermemek konusunda mazeret üretmek için bir fırsat doğurmuşa benziyor.

Seçim AK Parti Adayı Mustafa Demir için her geçen gün biraz daha zorlaşıyor ama birkaç nedenden dolayı, ‘’Bu depremin sonuçları itibariyle seçim, muhalefetin adayı için kolay olacak’’ diyemem.

Bir kere, bunu söylemek için çok erken.

Ayrıca, İYİ Parti kimi aday yapacak.

Ki; İYİ Parti’nin arayışlarını analiz edecek olursak, İYİ Parti’de kafaların biraz karışmış olduğunu görüyoruz.

Kafaları karıştıran en önemli unsur da para gibi görünüyor.

Aday belirlenirken kriterlerden birinin,’parası olsun yeter’ anlayışı olması durumunda, buna şaşırmayacağımı daha önce yazmıştım.

Zira aday olması istenenler asında,  seçim bütçesi isteyen popüler bir ismin elendiğine dair haberler, para faktörünün önemli olacağını gösteriyor.

Ankara’da CHP cenahından iyi istihbarat almasıyla bilinen Gerçek Gündem adlı internet sitesi, İYİ Parti’nin Samsun’da bir CHP’liyi aday göstereceğini belirterek Hayati Tekin’in aday olduğunu haber yaptı.

Hayati Tekin’in de çok parası olmadığı biliniyor, buna rağmen, İYİ Parti içinde Hayati Tekin’i isteyenlerin çoğunlukta olduğu ancak,  CHP teşkilatlarına gitmiş olmasına rağmen, İYİ Parti’nin Samsun’daki teşkilatlarına bir çay içmeye bile gitmemiş olmasına içerleyip, adaylığına karşı çıkanlar da var.

Son dakikada Erhan Usta faktörü de ortaya çıktı biliyorsunuz.

İYİ Parti için, CHP oyları kadar MHP oylarının da önemli olduğunu daha önce yazmıştık.

İYİ Parti adayının ülkücülerden de gönül rahatlıyla ve hatta AK Parti küskünlerinden de oy alabilecek biri olması da önemlidir.

Bu kriterlerle, Hayati Tekin’in yaşam tarzı örtüşüyor olsa bile, Usta’nın ‘’MHP dışında başka partide siyaset yapmam’’ şeklindeki açıklamasına rağmen, İYİ Parti’nin ‘Siyasette 24 saat bile geç’ olgusundan hareketle, Erhan Usta’ya da adaylık teklif etmesi bekleniyor.

Ortalıktaki toz duman halinin dağılması için bir süre daha bekleyeceğimiz anlaşılıyor.