bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Ortak Akıl Sürecek mi?
Yazarlar // 14 Şubat 2019 Perşembe 10:59

İsmail BAŞARAN

Canik Belediye Başkanı Osman Genç’i ziyaret eden muhtarlar bugüne kadar verdiği hizmetlerden dolayı teşekkür etti. Muhtarlar; “Başkanımız ne istesek yerine getirdi” derken, Başkan Genç de, “Canik’i ortak akılla yönettiklerini; söyledi.
Görevde bulunduğu süre içinde hem vatandaşla hem de muhtarlarla sık sık görüşen Genç, yeni dönemde de seçilecek muhtarlardan aynı kendisine gösterilen yardımı esirgemeyeceklerine inandığını öne sürdü. Bu açıklamalardan yola çıkarak Canik’de seçimin nasıl şekilleneceğine bakalım biraz da.
Canik kırsalı olan bir ilçe, üst kesimlerde köyler artık mahalle ve de Osman Genç döneminde ciddi yatırımlar ve altyapı hizmetleri aldılar. İşe bu nedenle hem halk hem de muhtarlar Osman Genç’i çok sevdiler. Bu muhtarlar önümüzdeki seçimlerde ne yapacaklar sorusuna gelince.
Cumhur ittifakına mı yoksa Millet ittifakına mı destek verecekler?
Elbet bunu sandık belirleyecek, şimdiden ahkâm kesmenin bir anlamı da yok. Bekleyip göreceğiz hep birlikte.
Kısaca bu martta Canik’te seçim çekişmeli geçeceğe benziyor.

GIDA FİYATLARI
Enflasyon rakamları ve asgari ücret belirlenmeden iki ki domates, biber, patlıcan satışlarını ele almadı iktidar. Rakamlar belirlenirken bu ürünlerin fiyatları yüksek seyrediyordu.
Ya aracıların ortadan kaldırılma eylemi daha önce gerçekleseydi ve fiyatlar düşseydi ne olacaktı?
O zaman enflasyon düşün görünecek asgari ücrete daha az zam verilecekti. Ardından seçimler bu ucuzlukta yapılacak, seçimlerden sonra da zamlar yağmur gibi yağacaktı.
Aracılar kaldırılmış da fiyatlar o nedenle düşmüş. Belediyeler satış noktaları açıyorlar aracıyı ortadan kaldırıyorlar ve ürünü ucuzlatıyorlar.
Aklıma bir soru takılıyor: Aracılar ürünü alıp pazarlarda satıyorlardı,  bu iş için nakliye ücretleri biniyordu,  mazot parası yükleme boşaltma da girince işin içine fiyat yükseliyordu.
Şimdi ne olacak?
Belediyeler ürünü alacak, kamyonlarla getirecek satacak. Bunun da haliyle bir masrafı olacak. Bu masraf belediyeler tarafından mı karşılanacak?
Evet ise para yine belediyelere ödenen vergilerden karşılanacak yani vatandaşın cebinden çıkacak.
Vatandaş da verdiği paranın yatırıma harcanmasını beklerken seçim öncesi piyasanın ucuzlatılıp oya tahvil edilmesi için harcandığının farkında olmadan ucuz ürün aldığını sanacak.
Ne ala memleket, yersen…

UCUZLUK SEÇİME KADAR
Tarım Kredi Genel Müdürü Fahrettin Poyraz tanzim satış için iki buçuk aylık bir planlama yapıldığını söylerken fiyatların ‘geçici fiyat’ olduğuna vurgu yaptı.
Poyraz, “Bunlara geçici fiyat demek lazım. İstisnai olan şeyi devletin tüm kuruluşlarıyla kısmi bir müdahale gibi görmek lazım. Sosyal sorumluluk bu.” diye konuştu.
Ne demek oluyor bu?
Vatandaş yine ucuzluk var diye kandırılacak, oylar alınacak seçim sonrası yeniden zamlar mı gelecek?
Yapılan bunca tanzim satışlar da galiba güme gidecek, yesin millet, uyusun millet. Unutulmaması gereken bir konu vardır:
Kerizi çok olan ülkelerde kriz de çok olur.

GÜNÜN SÖZÜ
“Gerçeği, insanların ölçüsü ile değil; insanları gerçeğin ölçüsü ile tanı.” (Hz. Ali)