bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Ortadoğu Paradoksları
Yazarlar // 2 Ekim 2014 Perşembe 00:00

Hüseyin KURT

ORTADOĞU PARADOKSLARI

Ortadoğu…

Semavi dinler in tüm Peygamberlerinin, huzuru, barışı, ahlakı hepsinden önemlisi Allah inancını temin etmek için Ortadoğu ve çevresinde doğduklarına/yaşadıklarına inanıyoruz.

Ne var ki, Allah(cc)’ın kutsal buyruklarının/kitaplarının, Peygamberlerin çabası Ortadoğu’yu sakinleştirmeye yetmemiş

Hal böyle olunca Ortadoğu’nun bu karmaşık, iflah olmaz yapısı petrol ile de birleşince küresel/emperyalist güçlerin birincil hedefi haline gelmiş.

PARADOKSLAR ve ÇELİŞKİLER

Ortadoğu’da ki çelişkiler/paradokslar yumağı son dönemde, sözde İslami terör(!), El-Kaide ve IŞİD gibi yapılarla anılır oldu.

İslam’ı ve terörü birlikte anma, İslamı kötü gösterme, Karmaşa kaos ve denge politikaları ile bölge coğrafyasını yönetme de bu güçler maalesef başarılı oldu.

Bugün IŞİD denilen yapıların İslamı ve dolaysıyla Sünni İslamı tüm dünyaya terör ile eş gösterme çabaları vardır.

Kime ve neye hizmet ettiği belli olmayan ama İslama hizmet etmediği kesin olan bu yapı için dünya topu, tüfeği, füzesi, askeri ile yine bölgeye gelmeye hazırlanıyor.

Bölgeye gelme ve işgal nedenleri de bölgede öldürülen insanlar değil, nedeni IŞİD içerisindeki bir İngiliz’in diğer bir Amerikalının kafasını kesme videosu.

Suni/yapay oluşumlar ve algı operasyonları ile sözde “ Müslümanın Müslümana zalimliğinden dolayı, Hristiyan'ın Müslümana müdahalesi nasıl bir paradoks tur?

Allahu Ekber nidalarıyla kafası kesilen Müslümanların son nefeslerini Kelime-i Şehadet getirerek vermesi ne yaman bir çelişkidir.

Kafası kesilen insanların kafaları ile top oynanması hangi kitaba, hangi güzel ahlaka, hangi Müslümanlığa sığmaktadır?

1991 yılında, o dönem masumane(!) olarak oluşturulup Irak Ordusunun 36. Enlemin kuzeyine geçmesini önleyerek buradaki Kürt oluşumunu güvence altına alınması,

Uçuşa yasak bölge ilan edilerek, Saddam Kuvvetlerinin bu bölgeye girmesi yasaklanmasından dolayı Bugün kendisine Kürdistan(!) diyen yapının O kararla fiilen kurulduğunu görmeyenler nasıl “ Suriye’de bir Tampon bölgeden, Uçuşa yasak bölgeden, Güvenli bölgeden bahsedebiliyor?

Bu koridorun oluşumu ve sonrasında oluşacak otorite boşluğunu kimse neden düşünmüyor?

Küresel/emperyalist güçlerin kontrolü altındaki yapıların dünyanın ve Türkiye'nin gözü önünde oluşturulacak bu koridorun, 1991 deki senaryolar ile gözümüzün önünde kurulan “Sözde Kürdistan(!)’ın Akdeniz'e açılma, bölge petrolünü aktarma yolu” olacağını görememek nasıl bir zihniyettir.”

***

Öyle bir hale getirildik ki!

“Doğruya, doğru demekten imtina eder olduk!...”

Bugün toplumun geldiği noktada üç grup insan var;

Bir şeyi yapan ve yürüten "küçük" bir seçilmiş grup.

Bir şeyin yapılmasını seyreden "büyükçe" bir sessiz/tepkisiz grup.

Ne olup bittiğini bilmeden yaşayan "muazzam" bir kalabalık…

Kalabalığınız hayırlı olsun…

Hüseyin KURT