bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Örnek Alınmalı
Yazarlar // 28 Mart 2020 Cumartesi 14:27

İsmail BAŞARAN

Samsun Alaçam Kaymakamlığı tarafından 13 bölgeden oluşturulan "Vefa Sosyal Destek Hattı" iki günde yaklaşık olarak 70 ihtiyaç sahibi vatandaşa hizmet verdi. Bunu duyunca önce sevindim sonra da üzüldüm. Neden diğer yöneticiler yaptıklarını açıklamıyorlar?

Bir elin verdiğini diğeri görmemeli, doğrudur. Ancak içinde bulunduğumuz günlerde yapılan her olumlu iş örnek teşkil ediyor ve kuyuya atılan taşın çıkardığı halkalar gibi dağılıyor. Umarım Alaçam Kaymakamı Fikret Zaman tarafından başlatılan bu hareket diğer ilçelerimize ve yöneticilerine ders olur. Çünkü Ülkemiz insanının içinde bulunduğumuz günlerde öncelikle moral desteğine ihtiyacı vardır. Bu moral desteği de Devletin ve kuruluşlarının halkın yanında olduğunu göstermek halkın da bunu bilmesidir.

Alaçam Kaymakamlığını bu hareketinden dolayı kutlamak gerekir.

TV’lere çıkıp “şu yapılmalı, bu yapılmalı” diye ahkâm kesmek yerine icraat gerekir icraat. Söz uçar yazı kalır denir ya işte hayatın gerçeği de bu, söylemler uçar ancak yapılan bu hizmet de akıllarda kalır.

Biz bireyler, bir toplumun içinde yaşadığımız zaman eksiklerimiz ve fazlalarımız ortaya çıkıyor. Bunlar da bizim toplumda nasıl birer “Adam” olduğumuzun ölçüsünü oluşturuyor. Eğer fazlalarımız, eksiklerimizden daha çok ise bize “İyi İnsan” diyorlar. Bunun tersi ise de “Kötü İnsan” diye adlandırıyorlar. Kötü veya iyi insan olabilmek sizin elinizdedir.

Hz. Ali’nin ‘Sizi eleştirenleri yanınızdan ayırmayınız, sizi alkışlayanları ise yanınıza yaklaştırmayınız’ sözünü hatırlattıktan sonra devam edelim. Son dönemlerde özellikle iktidar eleştirilere tahammül edemiyor. Tahammülsüzlük demokrasilerde olmaz, sadece teokratik düzende olur.

Teokrasi, dine dayalı yönetim biçimini tanımlamak için kullanılan terimdir. Daha doğru bir anlatımla, dini otorite organlarının siyasi otorite organları yerine devlet idaresini elde tuttuğu devlet biçimidir. İyi ki Türkiye teokrasiyle değil de Demokrasiyle yönetilmektedir.

 

GÜNÜN SÖZÜ

Aşılmasına imkan olmayan hiçbir duvar yoktur. ÇEHOV