bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Ormanlar Neden Yanıyor?
Yazarlar // 17 Eylül 2020 Perşembe 16:31

İsmail BAŞARAN

Samsun'un 19 Mayıs İlçesi sınırında bulunan Galeriç ormanları mevkisinde henüz bilinmeyen bir nedenle çıkan yangın rüzgârın da etkisiyle büyüdü. Sazlık ve kurumuş otların alevlere teslim olduğu yangın ormanlık alanları da tehdit etmeye başladı. Bunu duyunca aklıma deli sorular geldi. Acaba buradaki yangın doğal afet mi yoksa kasıtlı takmak mı?

19 Mayıs ilçesi sınırları içinde Kuş Cenneti var ve burada su basmaz ormanlar mevcut. Adından da anlaşılacağı gibi bu ormanların yakılması veya sanması mümkün gibi gelmiyor bana. Ancak burası Türkiye ve de iş orman ve ağaç olunca yanmaz ifadesi biraz havada kalıyor.

Adından da anlaşılacağı gibi kuş cenneti, yani cennet misali bir doğa. Ancak bu doğa da katledileceğe benziyor. Mustafa Demir’in Büyükşehir Belediye Başkanı olduğundan sonra o bölgede, yani tabiat parkı olarak korama altındaki yerde turizm amaçlı otel yapılacağı gündeme gelmişti.

Salgın hastalık nedeniyle bu projeden söz edilmiyor ancak kimce projeden vazgeçildiğini sanmasın. Çünkü doğa düşmanları doğa katliamını asla unutmaz ve de bundan vazgeçmezler. Eğer burada otel yapılırsa bunun adı katliam olacaktır, yangın acaba o nedenle mi çıkmıştır.

Doğa ve yeşil sever görünenler genelde doğaya en fazla zarar verenlerdir ve bu unutulmamalıdır. Eğer bu orman yok olacak ve burada otel yapılacaksa şu andan Samsun’u yönetenler bu konuda en büyük suçlulardır ve yangının da sorumlularıdır. Unutulmaması gereken bir konu daha vardır: Yanlış, yanlışla doğru yapılamaz…

 

SURİYELİ OLDUĞU İÇİN Mİ?

Samsun’un Vezirköprü ilçesinde Suriyeli bir genç çıkan kavgada bıçaklanarak öldürüldü. Nedeni niçini beni değil polisi ilgilendirir, görevliler araştırır bulun ve yargılar. Beni ilgilendiren bu gencin cenazesine Vali Dr. Zülkif Dalı’nın da katılmış olması.

Sayın Vali Vezirköprü’de bıçaklı yaralamada bir Türk Genci de yaralanıp ölseydi cenazesine katılacak mıydı? Yoksa bu kişi Suriyeli olduğu için mi katıldı cenazeye?

Yanlış anlaşılmasın Sayın Vali’nin bir cenazeye katılması kadar doğal bir durum olmayabilir ancak artık Vali Dağlı’nın cenazeden cenazeye dolaşması beklenecektir.

Katılmazsa da “Suriyeliler kadar değerimiz yok” denilecektir. Bu da Türk Vatandaşları ile Suriyeliler arasında Devlet görevlisinin fark gözettiği anlamı taşıyacaktır. Vali Bey cenazedeki konuşmasında “hepimiz kardeşiz” demiş. O kendi görüşüdür, ülkesini savaş ortasında bırakıp kaçan benim kardeşim olmaz. Suriyeliler Suriye’de durum normale döndü ya artık misafirlikleri bitti sayılır memleketlerine dönmelidirler. Türk vatandaşından kesilen paralarla verilen maaşlarla bakılan bu misafirler de artık evlerine hadi…

 

GÜNÜN SÖZÜ

Eğer yürüdüğümüz yolda bir engel yoksa iyi bilin ki o yol sizi hiçbir yere götürmez.