bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Orman Yangınına Hazır mıyız?
Yazarlar // 2 Ağustos 2021 Pazartesi 01:26

İsmail BAŞARAN

 

Türkiye yanıyor, ormanlar yakılıyor mu doğa afeti olarak sıcaktan mı yanıyor belli değil de sonuç olarak yanıyor ormanlarımız. Akdeniz bölgesinde başlayan yangınlar artık Anadolu’nun değişik bölgelerine de sıçramaya başladı. Sıcak olan bölgelerde de ormanlar yanıyor,  sıcak olmayan bölgelerde de yanıyor.

Bu yangınların altında arkasında neyi aramak gerekir onu ilgililer bilecek ve bulacak. Yangınların Vezirköprü İlçesi Kabagöz Mahallesi mevkiinde bulunan ormanlık alandan alevler yükselmeye başladı. Akşam saatlerinde yöre sakinlerinde gelen bazı yangın ihbarları sonrası bölgeye itfaiye ekipleri sevk edildi. Şahinkaya Kanyonu barajının karşı kısmında meydana gelen yangından ilk görüntüler gelmeye başladı. Olay yerinden edinilen bilgiye göre yangının söndürüldüğü öğrenildi. Yangının söndürülmesi için itfaiye ekipleri ve yöre sakinlerinin büyük gayret gösterdi. Bu işin bir boyutu ve de tehlikeli boyutu. Önemli olan Samsun Valiliği’nin ve yetkililerin ormanlık alanlarda oluşabilecek yangınlara karşı önlem alıp almadığıdır. Ormanlık alanlarda önlem alındığını sanmıyorum. Samsun’un ormanlık alanlarından birisi de Yakakent ilçesinde bulunuyor.

Çamgölü Mevkiindeki adından da anlaşılacağı gibi çamlık bölgede hızla önlemlerin alınması artık şart oldu. Orman Müdürlüğü’nün birkaç orman görevlisi tarafından önlem alabilmesi olası değil. Bölge Müdürlüğü’nün önlemlerini artırması gerekir. Sadece Yakakent’te değil elbet, Samsun’daki ormanlık alanların tamamında öncelikle söndürmede görev alacak personelin artırılması şarttır.

Samsun olarak yeterli araç gerecimiz varmı, belediyelerimizin itfaiye araçları ve arozözleri yeterli mi? Bu sorulara yanıtı verecek olan Valiliktir elbet. Ancak kaymakamlıklar da ön hazırlıklarını yapmışlardır umarım. Aksi durumda müdahalede geç kalınıyor ve telafisi mümkün olmayan sonuçlar doğabiliyor.

Şu sıralar Yakakent ormanlık alanına yakın bölgedeyim de korkmaya başladım. Evin içine birkaç damacana su koydum, ne olur ne olmaz. Belediyeler benim düşündüğümü düşünmüşlerdir Samsun’da yangına karşı önlemler alınmıştır.

Bir başka konu da şöyle: Türkiye’nin her bölgesinden yangın bölgesine çeşitli araç gereçler, yardımlar gönderiliyor. Samsun’dan Belediyeler nasıl bir yardım yaptılar merak ediyorum. Bir başka konu da afet bölgesine Samsunspor’un nasıl bir yardım yapacağıdır. Samsun’daki spor kamuoyu ne düşünüyor bu konuda. Samsun’daki sivil toplum kuruluşları, Samsun Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere ilçe belediyeleri yardım gönderdiler mi?

Bugün ülke insanlarına yardım etmeyenlerin yarın kalabilecekleri afetler karşısında yardım beklemeye yüzleri olmayacaktır.

 

AŞI OLMAYANA SALONLAR KAPALI

Turizm Restoran Yatırımcıları ve Gastronomi İşletmeleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Kaya Demirer; restoran, kafe, gece kulübü, spor salonu, sinema, konser ve düğün salonu gibi yerlerde bulunacaklara 2 doz aşı zorunluluğu getirilmesi çağrısında bulundu. Özdemir, aşı olmayan sektör çalışanlarının ise zorunlu ücretsiz izine çıkartılabilmesi gerektiğini söyledi.

Doğru bir karar. Vatandaşın sağlığını tehlike altına atmanın yeri ve zamanı değil. Aşı karşıtları var ortalıklarda, bu kişiler toplum arasına katılmamalı gidip evlerinde otursunlar.

 

GÜNÜN SÖZÜ

Yaşam herkes için farklı olsa da ölüm herkes için aynıdır.