bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Örgütlenmenin önemi
Yazarlar // 16 Mart 2013 Cumartesi 20:16

Ragıp GÖKER

 

Demokratikleşme çabalarını yok sayamam ama toplum olarak örgütlü gücün önemine ve yararına henüz tam anlamıyla inanmış değilim.

Bizim gibi düşünmeyenlerin oluşturdukları toplulukları tu kaka ediyoruz.

Kendi  meşrebimize göre  vücuda gelmiş oluşumlara sempatiyle bakıyoruz oysa.

“Demokrasi kurum ve  kurallarıyla  ne zaman işler ve ne zaman biz demokrat oluruz?”  diye soracak olursanız, bizim gibi düşünmeyenlerin düşüncelerini de değerli olarak gördüğümüz zaman demokrasiyi sindirmiş oluruz.

Demokrasinin geliştiği toplumlarda insanlar ve guruplar bir birlerini eleştiriyorlar. Belki bunu kıyasıya da yapıyorlar.

Ve fakat kavga etmiyorlar.

Aşırı uçlar  oralarda da yok mu?

Var elbette.

Ama toplumun geneli de devlet yapısı da bu gibi kişi ve gurupları kabul etmiyor.

Şüpheli bir yangında ölen 8 yurttaşımızın cenaze törenlerinde gördünüz. Tabutlara Türk ve Alman bayrakları sarılmıştı.

Alman siyasetçilerinden  veya basınından her hangi bir eleştiri geldi mi bu konuda.. Gelmedi.

Gelse şaşardım.

Biz de ülkemizde yaşamlarını şüpheli bir şekilde kaybeden Alman vatandaşların cenaze törenlerinde tabutlarını Türk ve alman bayraklarıyla sarıp sarmalarsak o zaman demokrasiyi tam anlamıyla içimize sindirmiş oluduz.

Örgütlenme çabası içersinde oldukları için işlerinden edilen Gazi  Devlet Hastanesi işçilerinin de Bakır’dan atılanların dramını  kabullenip, yaşadıkları sorunu kendi sorunumuzmuş gibi sahiplenirsek güçleneceğimize inanmalıyız.

İşten atılanlar için “Oh olsun” demediğimiz gün. Sendikalaştıkları için hiçbir patron işçisini kapı dışarı etmez.

Edemez.

Bir sivil oluşum  var Samsun’da , Samsun Platformu.

Sanal ortamda oluştu.

Giittikçe büyüyor.

Gördüğüm ve izlediğim kadarıyla üyelerinin her biri Samsun için proje üretmenin çabası içersinde.

Samsun Yüksek Hızlı Treni projesinin Samsun gündemine oturması Platform sayesinde olmuştur. Ulaştırma Bakanlığının gündeminde bile yoktu Samsun’dan Yüksek Hızlı Tren’ nin hareket  tarihi tartışılıyor şimdilerde. 2019’da başlasın istiyoruz. Hızlı tren seferlerinin. Samsun, Samsun Platformuna destek verirse. 2019 tarihinde ilk seferin yapılacağına gönülden inanıyorum.

Bireysel çabalarımızla veya sadece siyasetçilerin inisiyatifiyle başaramayız bunu, Ama Samsun halkının büyük çoğunluğu tarafından istendiğini anlatabilirsek.

Başarırız.

Örgütlü olmak iyidir.