bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Organize İşler
Yazarlar // 1 Aralık 2021 Çarşamba 19:01

İsmail BAŞARAN

Güzel bir filmdi, izleyenlerden birisiydim ve bir belediye başkanıyla ilgiliydi. Eski belediye başkanının neler yaptığı yeni belediye başkanının da neler taptığı anlatılıyordu bazı bölümlerinde. Samsun’un Yakakent ilçesinde son zamanlarda olduğu gibi yani...
Aradaki tek fark eski Belediye Başkanı’nın yaptıklarının yeni belediye başkanı tarafından ortaya çıkarılmasıydı. Yakakent’te ise eski belediye başkanının yapmadıklarını yeni belediye başkanının yapmasıdır.
Yakakent’te eski belediye başkanı Burhan Bayraktar’ın yapmadıklarının yeni Belediye Başkanı Hüseyin Kıyma tarafından yapılıyor veya yapılmasına göz yumuyor olmasıdır. Samsun’un en batıdaki İlçesi’nin Belediye Başkanı AK Partili Hüseyin Kırma'nın ikinci döneminde patlak verdi olay. Gri pasaportla yurt dışına getirilen ve dönmeyenler halen gelmemiş durumdalar.
Bu konuda ortaya atılan iddiaların başında da “Organize insan kaçakçılığı” geliyor. İddiayı ortaya atan da CHP Samsun İl Başkanı Fatih Türkel.
Dün Yakakent İlçesi’nde CHP İl Başkanı ve bazı yöneticilerinin de katıldığı bir toplantı yapıldı. Toplantıya İlçe başkanları katıldı. Bu toplantıdan önce de Belediye önündeki meydanda bir basın açıklaması düzenledi CHP.
Önce Belediye Meclisinin CHP’li Üyesi Ahmet Cirit konuştu ve Belediye Başkanı’ndan gidecek olanların isimlerini ısrarla istemesine rağmen kendisine verilmediğini söyledi. Ardından CHP Yakakent İlçesi Başkanı Hayri Kara konuyu anlattı ve işin peşini bırakmayacaklarını dile getirdi. Son olarak da CHP Samsun İl Başkanı Fatih Türkel Yakakent’te meydanda yaptığı konuşmada bir iddiada bulundu. Konunun “organize bir insan kaçakçılığı” olduğuna dikkat çekti.
Bu iş gerçekten Organize bir insan kaçakçılığı mı? Bu sorunun yanıtı bir türlü ortaya çıkıp konuşmayan İlçe Belediye Başkanı AK Parti’li Hüseyin Kıyma’nın yapacağı açıklamalar sonrası anlaşılacak. O zaman belki de işin arkasında kimlerin olduğu da ortaya çıkacak.
Bilinen bir fıkra geldi aklıma: Nasreddin Hoca çocuğu suya gönderirken tokatlamış. Görenler de “Hoca neden yaptın” diye sormuşlar. Hoca cevap vermiş: Testiyi kırmasın diye.
Yine sormuşlar: “Hoca çocuk daha suya gitmedi ki testiyi de kırmadı neden tokatlarsın?”
Hoca sakalını sıvazlayıp yine cevap vermiş: Testiyi kırdıktan sonra tokatlamak neye yarar ki, testiyi geri getirir mi?
Yakakent’i tanıtmak için gittiler bir kere, geri gelirler mi?

GÜNÜN SÖZÜ
İmkânsızlık yalnız sersemlerin sözlüğünde bulunan bir kelimedir. (Napoleon)