bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Öpeyim İnananı!
Yazarlar // 30 Kasım 2019 Cumartesi 21:40

İsmail BAŞARAN

Halk arasında bir söz vardır, özellikle de yapamayacağı sözleri söyleyenlere karşı ifade edilir: Söyle yalanı öpeyim inananı.

Samsun’da tersane konusu yeniden gündeme geldiği için eskilere gitmek istedim. Bu şehri yıllardır yönetenler yıllar önce “Samsun’a tersane yapılacağı” sözlerini söylemiş, Tuzla tersanesinin de buraya taşınacağını açıklamıştı.

Yer olarak seçilen bölgenin tersane yapımına elverişli olmadığını öne sürmüştüm ve epey de eleştiri almıştım. Eleştirenler tersanenin ne demek olduğunu belki bilmiyordu belki de tersane görmemişlerdi. O nedenle kimseyi ayıplamamak gerekir ancak işin acı tarafı bu sözü verenlerin de seçilen bölgenin tersane yapımına elverişli olmadığını bilmemesiydi.

Bu sözler 16 yıl önce verilmişti. O günlerde de Samsun’u AK Parti yönetiyordu, bugün bunu gündeme getirenler yine AK Parti’li. Hatta 150 milyon lira harcanıp mendirek bile yapılmıştı. Ancak tersane ortada yok.

Şimdi de orada sanayi bölgesi olacakmış. Aradan geçen zamanda verilen söz tutulmadı, AK Parti 15 bin kişiye iş olanağı sağlayamadı.

Yine vaatler başladı, umarım bu kez sözler tutulur. Bu kez de tutulmazsa önümüzdeki seçimler herhalde bir partinin sonu olabilir. Çünkü artık insanlar kandırılmaktan bıktılar. İktidarın bu konudaki söylemleri muhalefete de pek inandırıcı gelmiyor olmalı ki il yöneticileri seslerini yükseltmeye başladı.

Tersane döneminin milletvekili ve bugünün Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir yeni sanayi alanında 30 nim kişiye iş olanağı sağlanacağını ifade etmiş. Tersaneye de 15 bin kişi için istihdam sağlanacağını söylemişti Sayın Demir. Söyleyin, söyleyin, beni inandıramazsınız. Artık vatandaş da inanmıyor bilginiz olsun.

 

 

GÜNÜN SÖZÜ

Ya av ol, ya da avcı. Amma hiçbir zaman avcıya hizmet eden köpek olma.