bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Önemli olan ettirmemektir
Yazarlar // 28 Aralık 2018 Cuma 13:31

İsmail BAŞARAN

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Ticaret Bakanlığının, çocuklara yönelik radyo ve televizyon programlarında "abur cubur" diye tabir edilen ve aşırı tüketimi tavsiye edilmeyen gıda ve içeceklerin reklamının yapılmasına yasak getiren yönetmeliğini değerlendirdi. Pekcan, sağlıklı olmayan, çocukların tüketmesini istemedikleri şekerleme, cips gibi fazla yağlı, şekerli gıdaların reklamlarına çocuk programlarında yasak getirdiklerini vurguladı.

Sağlıksız oldukları için satışların yasaklanması tamam da, Sayın Bakan bu tür gıdaların üretilmemeleri için önlem alınacak mı acaba bunu da açıklamalı. Özellikle Türkiye’nin dört tarafındaki marketlerde de yasaklanacak mı satışlar ve üretimler.

Hani biri bir kuyuya bir taş atar bazıları da çıkaramaz ya Türkiye’de gelinen nokta bu işte.

Ticaret Bakanı Bitkisel üretimin 2018'de geçen yıla göre tahıllar ve diğer bitkisel ürünlerde yüzde 5,8, sebzelerde ise yüzde 2,6 azaldığını ve bunun nedenlerinin araştırılmasına da eğilse ya. Ha unutmayalım, üretim buğdayda yüzde 7, patateste yüzde 5,2, soğanda yüzde 9,4 ve domateste yüzde 4,7 düşmüş.

Bakanların görevleri yasaklamaktan daha çok sağlıklı ürettirmek ve bunu sağlamak olmalıdır.

Olmalıdır da Türkiyeyi üretim toplumu yerine tüketim toplumu durumuna getirenler mi yapacak bunu?

 

İTTİFAK KAZANI KAYNATTI

Samsun'da beklenen oldu ve Büyükşehir adaylığı AK Parti'ye verilen Cumhur ittifakında, ilçelerde de 'tek aday' gösterilmek istenmesi üzerine MHP'li partililer kazan kaldırmaya başladı.

Kazanın kaynaması için de altına ilk odun Atakum Belediyesi Meclis üyesi Murat Keskin tarafından atıldı.

Murat Keskin yıllardır siyasetin ve ticaretin içindedir.  Durup dururken istifa etmez. Murat Keskin, sosyal medya hesabından duygusal bir paylaşım yaptı. Bu paylaşımda da yuvamdan partimden istifa ediyorum dedi’.

Keskin’in MHP’den ayrılması sırasında yaptığı açıklama “siyaseti” bırakılacağı şekilde algılanmamalı, çünkü bunu kendisi açıkça söylemiş. Duracağını sanmıyorum da bulacağı yeni yok kendisini nereye çıkarır acaba?

 

KUMAR YASAK MI?

Yıllarca birileri Milli Piyango çekilişine kumar olarak bakmış ve eleştirmişti. Bu eleştirenlerin büyük bölümü de “Müslümanlıkta kumar haramdır” demişti.

Şimdi ne oldu?

Türkiye’de bugüne kadar en büyük Milli Piyango İkramiyesi çekilişi Adalet ve Kalkınma Partisi iktidarında gerçekleşti. Hani haramdı, hani kumardı?

Birileri çıkıp “biz Müslümanlık için yaptık” desem şaşırmam Vallahi.

 

GÜNÜN SÖZÜ

Para ile insan ilişkisi aynen şöyledir: İnsan paranın sahtesini yapar,  para da insanın…(Goethe)