bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Öncelikli İhtiyaçlar Bunlar Mı?
Yazarlar // 6 Aralık 2019 Cuma 22:19

İsmail BAŞARAN

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir kent merkezinden çıkıp ilçelere el atmaya başladı. Daha önce milletvekilliği döneminden de çok iyi bildiği ilçelerde incelemelerde Terme’de yeni yatırımlara girişilecek. Demir, işe bakın nerelerden başlayacak?

Önce yeni bir belediye hizmet binası yapılacak, ardından kaymakamlık kampüsü otel ve kongre merkezi hayata geçirilecek. Demir “Bu projeler ile Terme yeni bir kimlik kazanacak” da dedi. Vallahi de dedi, billahi de dedi.

Oysa Terme’nin öncelikli ihtiyaçları hazır paraları harcamak değil, üretimi sağlayacak yatırımlar yapmak ve işsizlere iş olanakları sağlamaktır. Belediye Başkanı saray gibi binada oturmak zorunda mı, bulunduğu binada kalsa olmaz mı?

Neden iktidar olanla yetinmek zerine har vurup harman savurmanın yollarını arıyor, neden vatandaşın paraları üretimde kullanılma yerine yüklenicilere aktarılmak isteniyor. Büyükşehir Belediye Başkanı’nın Terme için önü sürdüğü projelerin yapımı için işler hangi müteahhitlere verilecek, bu işler için kaç milyon lira harcanacak?

Oysa Terme’nin sel felaketi yaralarının sarılmasına, üretim sahalarının geliştirilmesine üreticinin cebine ekmek parası girmesine ihtiyacı var. Günahtır, sel nedeniyle çeltikçilerin desteklenmesine ihtiyacı var Terme’nin. Özellikle çeltik üretimi için desteğe ihtiyacı var çiftçinin, ithal pirince ihtiyacı yok vatandaşın. İthalatçıyı kazandırma yerine üreticiyi kazandırmaya ihtiyacı var Terme’nin. Yağmur yağdığında sel sularının zarar vermesinin önlenmesine ihtiyacı var Terme’nin.

 

CEZANIN GÜZELİ

Böyle bir iş de olur mu demeyin, oldu bile. Samsun’da yargı ilginç bir ceza verdi ve bu ceza anında uygulandı. Çalıntı telefonu sattığı gerekçesiyle gözaltına alınarak hakkında soruşturma başlatılan genç, telefonun sahibiyle, ‘sokakta 400 adet çiçek dağıtma’ şartıyla uzlaştı.

Bu ders olsun da merak edilen telefonu çalıp telefoncuya satan kişi ne oldu? Faturasız ve çalıntı telefon satmak suç tamam, çalan nerede, çalan? Bir de o kişi yakalansa ne güzel olur.

Son günlerde Samsun’da hırsızlık olaylarında artış gözleniyor da bunun nedenleri bir türlü açıklanmıyor. Hırsızlık olaylarının artmasının altında vatandaşın dara düşmesi olabilir mi acaba?

Çiçek dağıtan bu vatandaşı gördüm, cezanın güzeli buydu, asıl ilginç tarafı neydi bir de onu düşünelim. Yargı kararını uygulamak için elinde çiçekler dolaşan vatandaş çiçekleri uzattığı bazı kişilerden ilginç karşılıklar aldı. Vatandaş “çiçek almayı düşünmediği” yolunda cevaplar verdi acaba neden hiç düşününüz mi?

Nedeni basit, çünkü vatandaş geçim derdine düşmüş, o nedenle gözü çiçeği bile görmüyor. Mahkeme eğer çiçek yerine pırasa dağıtması yolunda karar verseydi o pırasalar anında tükenirdi.

 

GÜNÜN SÖZÜ

Dünya çok acı çekiyor, kötü insanların şiddetinden değil, iyi insanların sessizliğinden.