bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Önce Temizlik Gerekiyor
Yazarlar // 4 Aralık 2020 Cuma 17:41

İsmail BAŞARAN

Covit-19 hastalığının bulaşmaması için önemli olan koşullardan birisi de sağlığa uygunluk yani temizlik olarak söylenip duruyor. Maske ve mesafe de var tabi. Samsun’da maske gerçekten sağlık için mi takılıyor yoksa gösteriş olarak ve ceza yememek için ki? Sokaklarda gezerken görüyorum, maskeyi kendi ve karşısındakilerin sağlıkları için takanlar, kollarında ve çenelerinde bulunduranlar da var.

Kısaca para cezası korkutmasıyla bu maske ve mesafeyi yapamayacağımızı gösteriyor. Peki, ne yapmalıyız?  Önce konulan kurallara uymalıyız, sonrasında kendi sağlığımızı ve karşımızdakilerin sağlığını düşünmeliyiz. Temizliğe gelince onu yapabilecek miyiz acaba? İşte yanıtlanması gereken soru bu, nasıl kendimizi ve çevremizi temiz tutabileceğiz?

Samsun Türkiye’nin en pahallı suyunu kullanan Büyükşehirlerinin başında geliyor, temizlik için de önce suyu çokça kullanmamız şart. Suyu çok kullanırsak ne olacak biliyorsunuz değil mi, Büyükşehir’in size göstereceği su faturaları artacak. Fiyatı zaten artmış olan suyu bir de çok kullanırsanız cebiniz yanacak. Ancak karar vermeniz gereken iki soru var: Canınızın yanmasın mı önemli, cebinizin yanması mı?

Artık kararı siz verin. Ben cebimin yanmasından yanayım da Samsun Büyükşehir Belediyesi’ne bir önerim var: Bu pandemi döneminde su fiyatlarını biraz düşürmek gibi. Anlıyorum, barajlarda su azaldı, doluluk oranı düştü, ancak suçlusu herhalde vatandaş değil. Barajlarda su azalınca siz de vatla kullanılmasın diye zam üstüne zam yapıyorsunuz. Yapın nasıl olsa bu vatandan malını da veriyor canını da, ancak yönetenler ne hikmetse bunu görmüyor.

Zam üstüne zam yapıyorlar, salgının önlenmesini engellemek bir tarafa toplantılar düzenleyip artmasına da yol açıyorlar.

Alınan haberler ve söylentiler gerçekten Samsun’da vatandaşı korkutuyor. Çünkü hastanelerde yatak kalmamış durumda. Yakında hastalara evde tedavi uygulanmaya başlanırsa şaşırmayın. Evde tedavi de ev halkının tamamen hastalanması demektir.

 

GÜNÜN SÖZÜ

Çok dinlememiz, az konuşmamız için iki kulağımız ve bir dilimiz vardır. (Diyojen)