bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Önce Örnek Olacaksınız
Yazarlar // 16 Nisan 2020 Perşembe 19:43

İsmail BAŞARAN

Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci, “Pazar yerlerinde biz ne tür önlem alırsak alalım, yeterli değil. En önemli önlemi alacak olan vatandaşın kendisi” dedi.

Cemil Deveci, Atakum Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, Türk Kızılayı Atakum Şube Başkanı Asım Kurtoğlu ve Samsun Pazarcılar Odası Başkanı Muhammet Yazıcı ile birlikte Mimarsinan Mahallesi'nde kurulan Salı Pazarında alınan korona virüsü salgını tedbirlerini inceledi.

Bu haber ve fotoğrafları Atakum Belediyesi Basın Müdürlüğü tarafından çekilip medyaya servis edildi. Haber tamam da servis edilen fotoğraflardaki ayrıntılar “Bu kadarı da olmaz” dedirtti. Haftalardır korona virüsü bulaşıcılığıyla ilgili kişilerin el sıkışmaması, aralarında belirli bir mesafe bulunması gerektiği, kullanılan mendillerin yerlere değil de çöp kutularına atılmamalı gerektiğini söyleyip duruyor ilgililer. Bu ilgililer arasında Atakum Belediyesi zabıta görevlileri de bulunuyor.

Ancak görevlilerin bu söylemlerine öncelikle ilçeyi yönetenlerin büyük bölümü uymuyor. Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci, Atakum Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, Pazarcılar ve Muhtarlar Odası başkanları ile bulunuyor.

Yani ilçeyi yönetenler bunlar. Alınan kararlara en önce uymaları gereken insanlar. Fotoğrafa bakılırsa maskelerini takmışlar öyle geziyorlar. Ancak toplu olarak yapılan bu gezide maalesef sosyal mesafeye uyulmamış.

Oysa yönetenlerin alınan kararlara önce kendileri uymaları gerekmez mi? Vatandaşa talkımı vereceksiniz, salkımı kendiniz yiyeceksiniz, olmaz böyle. O salkımdaki üzümler boğazınızdan midenize gidebilir.

Ne olur gezerken, iş olsun diye gezmeyin, kurallara uymazlık etmeyin vatandaş da sizleri görüp doğru uygulama yapsınlar.

 

SALGININ SİYASİ SONUCU

Dünya’dan soyutlanamayacak olan Türkiye de Korona salgınıyla uğraşıyor. Türkiye’de bu salgını ve alınan kararlar tartışılıyor. Kararlar gereğince cezaevlerindeki hüküm giymiş ve cezası kesinleşmiş kişilerin tahliye edilecek olması, suçu işlediği için cezaevine girenleri sevindirecekse de olaya maraz kalanlar ve yakınlarını bir o kadar üzecektir. Yarın sandık geldiğinde bugün bu kararları alanlar kendilerini nasıl savunacaklardır?

İkin ekonomik boyutu ile vatandaşın günden güne işsiz kalması, kaynayan tencere sayısının azalmasından vatandaş virüsü mü yoksa plansız devlet harcamaları nedeniyle İktidarı mı suçlu bulacaktır.

Bakanlar arasında bile anlaşmazlıkların yaşadığı gözlenirken, işten çıkarılanların açlığa mahkûm edilmesinin hesabı acaba sorulacak mıdır? Bu virüsten hangi parti yara alarak çıkacaktır?

 

GÜNÜN SÖZÜ

Yalanlar gerçeklerle bağdaşmadığı gibi, genellikle kendi aralarında da çatışırlar. (Daniel Webster)