bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Olimpiyat Gibi Etkinlik
Yazarlar // 8 Şubat 2019 Cuma 23:43

İsmail BAŞARAN

Türkiye seçimlere odaklanmışken bir konu sanırım unutturulmak isteniyor. Unutturulmak istenen de Atatürk’ün Ulusal Kurtuluş Savaşını başlatmak için Anadolu’ya Samsun’da ayak bastığı 19 Mayıs 1919 tarihinin yüzüncü yılı.
Samsun valiliği bu konuda çalışma yapıyor mu, yapıyorsa neler yapıyor, daha da önemlisi Yüzüncü yıl kutlanacak mı? Kutlama komitesi oluşturuldu mu yoksa “ben yaptık oldu” mantığı burada da işletilecek mi?
Bu soruların cevaplarını henüz alabilmiş değiliz, çünkü partiler de Valilik ve Belediyeler de seçimlere odaklanmış durumda. Eğer Yüzüncü Yıl’a odaklanılmış olunsaydı herhalde duyuruları yapılırdı.
Samsun’da Yüzüncü Yıl’ı unutmayanlar da var.
Samsun Barosu, mükemmel bir etkinliğin hazırlıklarını tamamlamak üzere…
Türkiye’nin çeşitli illerinden Baro temsilcileri, avukatlar, aileleri ve çocuklarıyla Samsun’a gelecekler, yapılacak spor etkinliklerine katılmak üzere.
Amaç, Atatürk’ unutturmak amacındakilere “Biz unutmadık ve unutturmayacağız” demek.
Gelenler Samsun’u gezecekler, tarihi ve kültürel bölgeleri inceleyecekler. Memleketlerine döndüklerinde ise Samsun’a gördüklerini anlayacaklar, Samsun insanını tanıyıp ne kadar konuksever ve güler yüzlü olduklarını konuşacaklar.
Böyle bir tanıtımın maddi boyutunu düşünebiliyor musunuz?
Gelecek olanlar döndüklerinde birer gönüllü kültür ve turizm elçisi gibi Samsun’u tanıtacaklar.
Samsun’daki çeşitli sivil toplum kuruluşları ve dermekler şimdiden bu etkinliğe odaklanmış durumda. Spor karşılaşmaları için sahalar ve salonlar bulunuyor.
Toplantılardan birisine Samsunspor Kulübü Başkanı İsmail Uyanık’ın da katıldığını ve etkinlikler için Samsunspor tesislerini sonuna kadar açacaklarını ifade ettiğini duydum.
Samsunspor, Samsun’daki spor etkinliklerinin öncüsüdür ve arkasındaki Atatürk resmiyle 19 Mayıs Ruhunu yaşatmaktadır.
Samsun’daki belediyelerin de bu etkinliğe sonuna kadar destek olacaklarına inanmak istiyorum.

GÜNÜN ÖZÜ
Ya ümitsizsiniz.
Ya da ümit sizsiniz.
Ya çaresizsiniz.
Ya da çare sizsiniz.
(Behçet Necatigil)