bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Okullar Açıldı
Yazarlar // 22 Eylül 2020 Salı 11:29

İsmail BAŞARAN

Yine kargaşa yine karmaşa. Eğitim başladı, okullar açıldı. Veliler çocuklarını okullara getirdi. Sosyal mesafenin pek de gözetilmediği okul önlerinde yine bildik manzaralar yaşandı, bazı velilerin bile salgına karşı almaları gereken önlemleri almadıkları gözlendi. O küçücük bedenler nasıl dayanacak salgın tehlikelerine, bu soru soruluyor mu, hayır. Sorunun yanıtı var mı hayır.

Kısacası minicik çocukların eğitimleri “saldım çayıra Allah kayıra” mantığıyla başlatıldı.

Okulların önleri ve çocukları eğitebilmek bir yana bir de işin öğrenmek ve öğretebilmek ayağı var. Kırsaldaki okulların büyük bölümü açıldı mı, mahalle olan köylerde nasıl önlemler alınıyor, bu önlemler yeterli olabilecek mi, hep yanıt bulamayan sorular bunlar.

Başlayan eğitimin tabanında tam bir fırsat eşitsizliği var. Kent merkezlerinde uzaktan eğitimin tabletlerle bilgisayarlarla yapıldığı ortadayken köyden dönüştürülen mahallelerin çoğunda ne internet ne de öğrencilerde tablet var.

Eğitim eşitsizliğinin olmadığı bir ülke kalkınamaz, belki de birileri Türkiye’nin kalkınmasını istemiyordur, insanların kendilerini yönetebilecek duruma gelmemeleri için uğraş veriyorlardır. Bu aymazlıktır ve bunun önüne geçmek gerekir. Birileri tablet satacak diye, ekonomi kalkınacak diye minicik çocukların gelecekleriyle oynamak safdillik değil aymazlıktır.

 

YANGIN SAHASINA AĞAÇ DİKİLMELİ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, “Sosyal Medyada paylaşılan fotoğraflar gerçeği yansıtmıyor, o fotoğraflar deltaya ait değil” demiş.

Satın Karaaslan’ın o fotoğraflarla ilgili söyleyecekleri sadece bu kadar mı, Delta yangını ile söyleyecekleri bu kadar mı? Oysa Sayın Karaaslan konunun enine boyuna araştırılacağını dile getirdikten sonra “Yanan ağaçların yerine en kısa zamanda yenilerinin dikileceği sözünü verseydi ve sözünü de yerine getirmek için seferberlik ilan etseydi.

Türkiye’de gariplikler oluyor. Yanan ormanlara bir bakın hele, hep turizme açılabilecek tesislerin yapılacağı bölgelerde yanıyor bu ormanlar, Allah’ın işi demeye kalkmasın kimse inanmam çünkü. Büyük olasılıkla bu yangınlar kulun bilerek veya bilmeyerek yaptığı iştir. Yapılması gereken de yangınların enine boyuna araştırılmasıdır.

 

GÜNÜN SÖZÜ

Hiçbir zaman çıktığın kapıyı hızla çarpma, geri dönmek isteyebilirsin. (Don Herold)