bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Okullar Açılacak mı?
Yazarlar // 1 Mart 2021 Pazartesi 15:24

İsmail BAŞARAN

Samsun'da 8 ve 12. sınıflar için yüz yüze eğitimin 1 Mart Pazartesi gününden itibaren başlayıp başlamayacağı konusuna açıklık getiren Samsun Valiliği, 15 Şubat'ta başlayan eğitimin devam edeceğini, 8 ve 12. sınıflarda ise 1 Mart'ta toplanacak Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nde alınacak kararlara göre belli olacağını duyurdu.

Kısaca vatandaş çocuklarını okula gönderebilmek için bu akşan yapılacak açıklamayı beklemek zorunda bırakıldı. Oysa Milli Eğitim Bakanlığı bu konudaki kararını kendisi almalıydı. Cumhurbaşkanı arafından alınacak ve açıklanacak karara bırakıldıysa konu Milli Eğitim Bakanı ne iş yapıyor?

Bir bilim kurulu oluşturulmuş, sağlık konusunda o kurul karar alıyor Sağlık Bakanlığı uyguluyor. Aynı kurul Milli Eğitim konusunda karar alıyor Milli Eğitim Bakanlığı uyguluyor.  Madem kurul karar alacak Cumhurbaşkanı alınan kararı uygulayacak Bakanlara ne ihtiyaç var? Kurullların aldığı ve Cumhurbaşkanlığı hatta Cumhurbaşkanı tarafından açıklanan kararlarla yönetilecekse işler Bakanlar ne yapıyorlar?

Cumhurbaşkanlığının akil adamları bu bakanlıkların başına getirilir işler de öyle yönetilir. Nasıl ola Bakanların kendi başlarına karar lma ve uygulama gibi bir yetkilerinin olmadığı ortada.

Hafta sonunu veliler okullar açılacak mı açılmayacak mı sorusuna yanıt beklemekle geçirdi. Hayırlısıyla bugün şu karar açıklansa da veliler de çocuklar da iki arada bir derede kalmasalar.

 

SAHİLE TAŞ DÖKÜLÜYOR

Atakum Sahili’nin  doğa olaylarıyla bozulması ve deniz tarafndan toprağın alınması sonucu

Tehlike arzetmesiyle bölgede yeni bir çalışma başlatıldı. Taşlarla dolduruluyor sahil. Yani bozulan sahilin yeniden düzeltilmesi amaçlanıyor. Bu düzenleme yeterli olacak mı, bu dolgular ne kadar zaman işe yarayacak?

Samsun’da Sahili daha önce dolgu taşlarla yapılmış bir ilçe Yakakent’ti. Yıllardır süren bu taş dolgu hatasından bu yıl vazgeçildi. Yakakent’te sahildeki taşlar kaldırıldı ve denizde dalgakıran denilen sisteme geçildi. Kısaca (T) olarak da adlandırılan ve bir bölümü ilçede daha önce uygulanan sistem gemişletiliyor. Sahil de kullanışlı duruma getiriliyor.

Atakum ve Atakent sahillerinde yapılan uygulamanın da önümüzdeki yıllarda değiştirilmemesi için planlamanın bugünden yapılması gerekir. Bu konuda çevre bilimcilerin de gösüşlerinin alınması şarttır. Çünkü denizi ne kadar doldurur ve denizden kazanım sağlarsanız, deniz onu sizden misliyle geri alır. O nedenle bu sahilde öncelikle dalgakıran debilebilecek sistem uygulanmalıdır. Açık denizden gelecek dalgaların önlenebilmesi ve sahile zarar veremez duruma getirilmesi olması gerekendir. Sahile sadece taş dökülün hasarın önüne geçilebilmesi düşüncesi de  sadee taş ocaklarını ve ocaklardan çıkarılacak taşların sahile taşınması işini alacak tüklenicilerin işine yarayacak ve Samsun’un bütçesi ve plansız harcamalar nedeniyle çarçur edilmiş olacaktır.

 

SAMSUN’DA ERTELEMELER

Samsun'da son günlerde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vaka sayılarında meydana gelen artışın önüne geçilmesi amacıyla, işlek caddelerde HES kodu uygulamasına geçildi. Sinema salonlarının açılması da bir ay ertelendi.

Alınan kararlarla ne oluyorsa esnafa oluyor, hem esnaf kaybediyor hem de çalışanlar zor durumda kalıyor. Zaten bir yıla yakın süredir kapalı olan mekanlarda kapanmanın daha da uzatılması psikolojileri de bozuyor.

 

GÜNÜN SÖZÜ

İmkansızlık yalnız sersemlerin sözlüğünde bulunan bir kelimedir.  (Napoleon)