bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Okul Arazisi Taşıma Yöntemiyle Ranta Uçtu
Yazarlar // 29 Ocak 2022 Cumartesi 15:52

Ragıp GÖKER

Samsun, eğitimde / kültürde / sanatta / tarımda / sanayi de ve dahi ticarette ölçeği olan şehirler karşısında sürekli nal toplarken şehirde bu durumu tersine çevirecek bir gayrete de rastlanmıyor.
Ve fakat.
Kimi yöneticilerinin mahir oldukları bir konu var ve o konuda hakkı teslim edilmesi gerekir.
'Ali/Cengiz Oyunu' gibi algı uyandıracak, uygulamaları yapma konusunda hiçbir şehir Samsun’un eline su dahi dökemez.
Bu şehirde yıllar önce ''Buralar çok katlı binalar yapmak için en uygun yer'' diye düşünülerek, köylülere ait değerli araziler yer değiştirmişti.
El değiştirdikten sonra tarla vasfından çıkarılıp, konut alanına çevrilen araziler üzerinde kuleler kondurulurken, köylü vatandaşlara ise beş para etmez yerlerdeki araziler verilmişti.
Uygulama dava konusu olmuş ve mahkemeye taşınmıştı.
Bu çetrefilli durum, işittiğimiz ilk vakaydı belki ama son olmayacağı da, daha sonra tanık olacağımız gelişmelerden anlaşılacaktı.
Bir ay kadar önceydi.
Bir işadamının tarla vasfındaki arazileri topladığı, o tarlaların daha sonra imar uygulamasıyla konut alanına çevrildiğine dair gazetedeki haberin mürekkebi bile kurumamışken, ''Protokol Camii'' yapacağız denilerek yıkılan Atakum'daki Tarım Meslek Lisesi'ne ait değerli arazinin 'Taşıma' yöntemiyle yer değiştirilmesi durumu, ranta kurban edilecek son arazi vakası olarak karşımıza çıkmış bulunuyor.
Tarım Meslek Lisesini kurtarmak için yoğun çaba harcayanlardan biri olarak bilinen Mehmet Kemal Şener'dan önceki hafta içinde gelen bir mesajla, okula ait arazi üzerinde bir şüphe uyandıracak uygulamalar yapılmaya çalışıldığını işitmiştik ancak, konunun içeriğine dair detayları ise H.HALK'ın dünkü manşetinden öğrenmiş olduk.
Arazinin taşıma yöntemiyle 'Rant' aracı olarak kullanılacağına dair uygulamanın haberini okurken benim ''Beynim yandı'' desem yeridir.
''Beynim yandı'' derken, kafaları karıştıran, haberin yazılış biçimi değil asla.
Uygulamanın yapılış biçimi kafa karıştırıyor.
Amacım sizin de kafanızı karıştırmak değil ama Büyükşehir Belediyesinin kafalarda soru işaretleri oluşturan uygulamasına dair haberin bir bölümünü okumayanlar için burada da paylaşmak isterim.
Şöyle ki;
''Büyükşehir Belediyesi, daha önce protokol cami yapılmasıyla gündeme gelen İl Emniyet Müdürlüğü arkasında yıkılan Tarım Meslek Lisesi arazisini Atakum Kamalı'da yer alan konut ve ticaret alanına kaydırdı. Söz konusu konut ve ticaret alanı ise Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı'na cephe 20 bin metrekare büyüklüğündeki yeşil alana kaydırıldı. 20 bin metrekarelik yeşil alan ise, Tarım Meslek Lisesi arazisine taşındı.
Büyükşehir Belediyesi, arazileri taşıyarak oluşturduğu Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı'na cephe 20 bin metrekare alan üzerindeki konut ve ticaret alanının satışı konusunda Encümene yetki veren kararı da meclisten itirazlara rağmen geçirdi.
Söz konusu arazinin 60 milyon lira bedelle satışa çıktığı öğrenildi.
Mimarlar Odası Samsun Şube Başkanlığı da, İl Encümenine satış yetkisi veren karar ile Atakum ilçesi sınırlarında kullanım alanı kararlarının yeniden düzenlenmesine ilişkin 1/5000 ölçekli nazım imar planı değişikliği ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliğine ilişkin kararların iptali ve yürütmenin durdurulması için Samsun İdare Mahkemesi'ne dava açtı.''
Nasıl.!
Kafanız karıştı ve anlamakta zorlandınız değil mi?
Amaç da bu olsa gerek.
Bir çırpıda okuyup anlamamız istenmiyor olabilir.
'İndir-Kaldır' şeklindeki bir yöntemle önlerine gelen metinleri ''Evet'' ya da ''Hayır'' diyerek oylayarak görevlerini yaptıklarını zanneden pek muhterem meclis üyeleri de, teklife dair bu metni ilk okuduklarında anlamamışlar zaten.
Meclis üyeleri, teklifte bir sıkıntı olduğu daha sonra anlaşılmış
Mimarlar Odası Samsun Şubesi, ise karara anında itiraz etmiş.
Mahkeme ne karar verir bilemem ama şehrimde mahkemelere taşınan son kararın bu karar olması da benim en büyük dileğimdir.