bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
OHAL Nereye Kadar?
Yazarlar // 19 Ocak 2018 Cuma 19:25

İsmail BAŞARAN

Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısının ardından yayımlanan bildiride Türkiye’nin sınırlarının hemen yanı başında bir terörist ordusu kurulmasına izin vermeyeceği ve hükümete Olağanüstü Hal'in uzatılması tavsiyesinde bulunulmasının kararlaştırıldığı belirtildi.

İyi de bu OHAL yani Olağanüstü Hal nereye kadar gidecek?

Türkiye’nin geleceğini OHAL ile alınan kararlar mı belirleyecek?

Eğer böyle ise o kocaman Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne ne gerek var?

Yasalar orada tartışılmayacaksa, vatandaş oradaki tartışmaları izlemeyecekse kapansın meclis demek ki milletvekilleri görev yapmayacaklar.

O zaman bu millet seçtikleri vekillere neden maaş ödüyor?

İşadamları işine yaramayan çalışanlarını yasalar çerçevesinde kapının önüne koyuyorlar mı?

Koyuyorlar. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin sahibi bu milletse, orada artık parmak bile kaldıramıyorlarsa demek ki işlerini yapamıyorlar.

O zaman yapılacak tek iş kalıyor; Milletvekillerinin işine tazminatsız olarak son vermek.

Nasıl olsa tek parti, tek devlet ve tek Başkan var artık Türkiye’de.

 

TÜRKİYE BÜYÜYOR MU?

Birkaç haberden bahsedeceğim. Belki gözünüzden kaçmıştır. 2018'de yüzde 4 büyüme bekleniyormuş. Ekonomistler, Türkiye ekonomisinin 2018'de yüzde 4, 2019'da ise yüzde 3.8 büyümesini bekliyorlarmış.

Türkiye ekonomisinin 2017'yi yüzde 6.5 ile Orta Vadeli Program’ın (OVP)  üzerinde bir büyüme ile tamamladıktan sonra 2018 ve 2019'da yüzde 5.5 olan OVP hedeflerinin altında büyümesi bekleniyormuş.

Bu tahminleri Reuters toplam 43 ekonomistin katılımı ile gerçekleştirmiş. Ben biliyordum zaten bu dış güçler Türkiye’yi hep küçük görmek istiyorlar. Hâlbuki Türkiye bu anketlerden çok daha fazla büyüyor kimse farında değil.

Anketin beki de inandırıcı tek noktası var. Türkiye’de enflasyonun 2017 yılında yüzde 10 rakamının üzerinde olduğu.

Ankette büyümenin 2018'de yüzde 4'e 2019'da ise yüzde 3.8'e gerilemesi bekleniyormuş.

Türkiye büyüyor ya, rakamları saptırıyorlar bizi çekemiyorlar sanırım.

 

TERME’DE İSİM DEĞİŞİKLİĞİ

Samsun Terme ilçesinde Cumhuriyet Meydanı'nın isminin Büyükşehir Belediye Meclis kararı ile değiştirilerek "Cumhuriyet ve 15 Temmuz Milli İrade Meydanı” yapılmış.

Bu karara CHP Samsun İl Başkanı Tufan Akcagöz, "Keyfi bir şekilde isim değiştirildi. Bu uygulama yanlıştır. Hâkimlerimizin vicdanına güveniyoruz. Konuyu yargıya taşıyacağız" demiş.

Başkan’a bir hatırlatmada bulunayım.

Türkiye Cumhuriyeti vardı eskiden, şimdi ise Yeni Türkiye var.

Eskiden Türkiye Cumhuriyeti Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından çıkarılan kanunlarla yönetiliyordu. Şimdi ise Kanun Hükmündeki Kararnamelerle yönetiliyor.

Sayın Akcagöz, Osmanlı döneminde kapıkulları vardı hatırlıyor musunuz? Görevleri de “Padişah’ım çok yaşa” diye bağırmaktı.

 

GÜNÜN SÖZÜ

Bir memleketin nasıl yönetildiğini anlamak mı istiyorsunuz; Onun müziğine kulak veriniz. Nerede güzel eserlerden oluşmuş uyum vardır, orada adalet ve erdem hüküm sürer. (Konfüçyus)