bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Öğrenciler Ne Kadar Tehlikede
Yazarlar // 15 Ekim 2020 Perşembe 09:05

İsmail BAŞARAN

İktidar tarafından alınan bir kararla okullarda yüz yüze eğitime geçildi. Veliler bu durumdan tedirgin oldu ancak Milli Eğitim Bakanı sorun olmadığına dikkat çekti. Okullarda yüz yüze eğitime geçilmesinin altındaki gerçek neydi?

Salgının geçmiş olduğu mu yoksa Milli Eğitim Bakanlığı’nın uzaktan eğitimde sınıfta kaldığı mı? Uzaktan eğitim başladığında sorun olmayacağını açıklayan Milli Eğitim Bakanlığı ve İktidar özellikle kırsaldaki öğrencilere bilgisayar, tablet gibi ekipmanları dağıtamadığı gibi internet bile sağlayamadı. Öğrencilere yeterli internet verilemedi, hatta kırsalda internete ulaşmak için öğrenciler kırsa bayırda tehlike altına da atıldı.

Bakıldı ki işler öyle yürümüyor yüz yüze eğitime geçelim dendi ve bu kez de daha büyük sorunlarla yaşanılmaya başlandı. Örnek mi?

Samsun'un İlkadım ilçesinde yer alan Baruthane Ortaokulu'nda 2 öğrenci ve 1 öğretmende korona virüs çıktı. Hemen okulda uzaktan eğitime geçilirken, 240 öğrencinin önlem olarak evlerinde karantinaya alındı.

Sadece Samsun’da değil Türkiye’nin çeşitli illerinden benzeri şikâyetler gelmeye başlandı, bunun üzerine de “şimdi ne olacak” sorusu akıllara geldi.

Veliler çocuklarını risk altına atmamak için önümüzdeki günlerde belki okula göndermeyecekler bunu düşünenler de yok değil. Özel okullar açık kalsın parası olan aileler çocuklarını okutsun Devlet ise okullarında öğrencileri hasta etsin.

Şimdi yukarıdaki soruyu bir kez daha soralım: Devlet okullarına giden öğrenciler sağlık açısından ne kadar tehlikede?

 

YANGIN ARAŞTIRILIYOR MU?

Türkiye'nin en önemli sulak alanlarının başında gelen, 56 bin hektarlık Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti’nde 15 Eylül'de çıkan yangında 2 bin dönüm alan kül olmuş, yüzlerce canlı yok olmuştu. Deltada çıkan yangın ile ilgili adli ve idari soruşturma devam ederken, Samsun Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, 19 Mayıs ilçesi Yörükler Mahallesi'nde denize sıfır alanda çıkan yangının kundaklama sonucu çıkmış olabileceğini rapor etti.

Elbet bu yangının nasıl çıktığı veya kimler tarafından çıkarıldığı ortaya çıkacaktır.

CHP Samsun İl Başkanı Fatih Türkel’in HALK Gazetesine konuyla ilgili yaptığı açıklama bir konuya parmak bastı. Türkel, Bölge’nin daha önce jandarma korumasında olduğuna yangından kısa bir süre önce de özel bir şirketin korumasına verildiğine dikkat çekti.

Eğer kundaklanarak yakıldıysa kim yaktı neden bulunamıyor ikincisi de Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir’in daha önde yaptığı “deltada otel yapacağım” söylemleri mide bulandırdı. Sonuç olarak yangını çıkaranlar ve nedeni halen bulunamadı.

Şimdi size bir soru soruyorum: Eğer Samsun Büyükşehir Belediyesi MİLLET İttifakı’nda olsaydı, yangının çıkış nedeni veya yakıldıysa kimler tarafından yakıldığı 24 saat içinde bulunamaz mıydı?

 

GÜNÜN SÖZÜ

Maddi hayata tapanlar, deniz suyu içenlere benzerler, içtikçe susuzlukları artar. (Muhittin-i Arabî)