bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
O Anketin Amacı Ne?
Yazarlar // 23 Aralık 2018 Pazar 22:34

Ragıp GÖKER

İki gün önce bu köşede 850’li bir telefon numarası üzerinden yapılan anketle AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayının sorgulamasına dikkati çekmek için ‘’Bu telefon numarası kime ait?’’ diye sormuştuk.

Anket yapmak anlamıszdı.

Çünkü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti adayının Mustafa Demir olduğunu açıklamış ama buna rağmen, Samsun halkına başka isimleri de işin içine katarak ‘’Bu isimler arasından kimi Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görmek istersiniz, anlamına gelen şu siyasiler’’ diye soruluyordu.

Samsun’da AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayını sorgulatacak başkaları olamayacağını düşünerek anketin, AK Parti tarafından yaptırıldığını düşünmüştük. Vatandaş ta böyle algılamıştı.

Ancak, AK Parti ‘’Bizim anketimiz değil’’ diye açıklama yapınca da, ‘’AK Parti değilse, kim’’ diye düşünmüştük.

‘’Bulun o zaman bu numaranın kime ait olduğunu’’ diye de AK Parti’ye çağrıda bulunmuştuk.

Zira 0850 ile başlayan telefon numaralarının sadece tüzel kişilere, yanı firmalara verildiğini biliyorduk

AK Parti’nin elinde devlet gücü olduğuna inanmamız nedeniyle de, numaranın kime ait olduğunun bulunması için de AK Parti’ye çağrı yapmıştık.

Numaranın Samsun’da bir medya kuruluşuna ait olduğunu öğrendiğimiz gün, Samsun’da bir medya kuruluşu ‘’Numara bizim’’ dedi.

Çok normal.

Olabilir yani.

Numaranın sahibi olan o medya kuruluşu kendi adına araştırma yapacağı gibi, bu hizmeti, para karşılığında başkaları adına yapılabilir.

Buraya kadar sorun yok.

Anket için belediyelere fatura kesilmediğine dair bir beyanı görünce ki, araştırmanın belediyelerinden biri adına yapıldığını ama anket için bir bedel alınmadığını anlıyoruz.

Anket için bedel alınıp alınmadığı da önemlidir belki ancak, anketin ne amaçla yapıldığı daha önemli hale geliyor.

Çünkü Cumhurbaşkanı tarafından açıklanmış bir aday varken başka ‘’siyasilerin sorulması, kafaların karıştırılması, bBüyükşehir adayının yanına başka siyasiler konularak sorgulanması?’’ diye başka birilerini daha sormanın anlamı nedir?

Hani ‘’Yakalandınız’’ falan denilerek, H.HALK’ın bu konudaki manşetlerinden manşet yapılıyor ya.

H.HALK, en başından bu yana, Mustafa Demir’in aday olarak atanmasını değil, kamuoyunun verdiği tepkiyi haberleştiriyor zaten.

Bu durumda atanmış bir aday varken o anket için ‘’Ne amaçla?’’ diye sormak gerekmez mi?

Kaldı ki, adayın değiştirilmesi de istenebilir.

Bunda sorun yok.

Sorun, bunu yapanların, suçu başkalarının üstüne atma gayretinde gizli aslında.