bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Nu Mutlu Türküm Diyene
Yazarlar // 3 Mayıs 2021 Pazartesi 11:21

İsmail BAŞARAN

Bugün 3 Mayıs Türkçüler Günü. Bu ülkeyi seven herkese kutlu olsun. Alt kimlik ve üst kimlik gibi ifadelerin Türkçemize deyim olarak kazandırıldığı son günlerde umarım ki Türkçüler Günü adına yakışır bir şekilde kutlanır.

Kutlanır mı kutlnmaz mı bilemiyorun. Çünkü Türkiye öyle garip yönetiliyor ki anlamak mümkün değil. Çünkü İktidarın büyük ortağının bazı yöneticleri  “Türk diye bir ırk yoktur” diyor, iktidarın Küçük Ortağı MHP Genel Başkanı ise bir zamanlar AK Parti Genel Başkanı’na “Bunu size öğreteceğiz” diyordu.

Bugün 3 Mayıs Türkçüler Günü. Herhangi bir etkinlik var mı? Olmaz çünkü hemen pandemi ve sokağa çıkma yasaklarının arkasına sığınılır. Oysa Arapçılık Günü olsaydı bir büyük güruh sokaklarda olurdu. Ülkemizde son zamanlarda Arap sevicileri çoğalıyor ya. Ancak o arapları yönetenler Türkiye’ye karşı hasmane tutumlarını artırmaktan geri kalmıyorlar.

Rüyaları gerçekleştirmenin en kestirme yolu, uyanmaktır… Bakalım uyuyanlar ne zaman uyanacaklar… “Ne mutlu Türküm diyene” diyebilenlerin bu mutlu günü kutlu olsun…

 

SAHADA NELER OLUYOR?

Samsunspor’dan açıklamalar geliyor. “Kamuoyuna açıklama” adı altında "Samsunspor olarak şampiyonluk mücadelesi verdiğimiz TFF 1. Lig’de, pandemi yasaklarına rağmen rakip takımların seyircili bir şekilde müsabakalara çıkmasına karşılık, Samsunsporumuzun müsabakalarına hiçbir şekilde seyirci alamayışımızın şaşkınlığını ve üzüntüsünü yaşamaktayız.” denildi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım hakkında suç duyurusunda bulundu. Anadolu Ajansından alınan bilgiye göre, Bakan Soylu'nun, şahsına, ailesine ve emniyet teşkilatına yönelik hakaret ettiği ve iftirada bulunduğu gerekçesiyle Yıldırım hakkında avukatları aracılığıyla suç duyurusunda bulunduğu öğrenildi.

Bu açıklama ve Sayın Soylu’nun girişimi sahada neler oluyor sorusunun sorulmasına yol açtı. Öyle ya Sayın Soylu, Samsunspor neden taraftarsız oynatılıyor da diğer bazı takımlara seyirci alması yasağı kaldırılıyor? Bu çifte standart uygulamanın altına neler yatıyor birisi çıkıp açıklamalı bunu halka.

 

SAMSUNSPOR 3-1 YENDİ ANCAK

Samsunspor Cumartesigünü sahasında oynadığı karşılaşmada Ankaraspor’u 3 – 1 yendi üç puanın da sahibi oldu rakip ancak iyi bir futbol ortaya koyabildi mi, hayır. Önündeki karşılaşmalar için umut verdi mi ona da hayır.

Nedeni basit. Samsunspor Ankaraspor karşısında ilk on dakika içinde bırakın rakip kaleye doğru gitmesini aynı dakikalar içinde rakip kaleye bir şut bile atamadı. Bunun en büyük sebebi de Nadir Çiftçi’nin gol umudu olarak yer almasına rağmen rakip kleye bir tek şut anamamış omasıydı.

Samsunspor rakibini 3-1 yndi ancak ömündeki karşılaşmalar için umut vermedi. Bundan sonraki karşılaşmalara Samsunspor’u teknik heyetten başka futbolcuların en az iki psikolog tarafından hazırlanmalarıdır.

Hani takım menal olarak hazır derler ya, Samsunspor’lu futbolcuların stresli geçecek karşılaşmalarda öncelikle psikolojik olarak hazırlanmaya ihtiyaçları vardır.

 

GÜNÜN SÖZÜ

Böcek olmayı kabul eden, ayaklar altında kalmaktan ve ezilmekten yakınmamalıdır. (Kant)