bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Nereye Kaçacaklar
Yazarlar // 26 Mart 2022 Cumartesi 23:45

İsmail BAŞARAN

Samsun’da gerçekleştirilen Ukome toplantısının ardından toplu taşıma ücretlerine yüzde 30 zam yapıldı. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İlhan Bayram, “Tramvaylarda öğrenci tarifesi 2,5 TL’den 3 TL’ye çıkartıldı. Tam bilet 3,45 TL’ydi, 4,5 TL oldu. Ekspres hatlarında 4,5 TL olan tarife 6 TL oldu. Minibüs dolmuşlarda 6,5 TL'ye, öğrenci ücreti ise 5,25 TL'ye çıktı "dedi.

Büyükşehir Belediyesi bu konuda haklı, çünkü zam yapmadan olmazdı. Nedeni basit, çünkü İktidar partisinin Büyükşehir Belediyesi…

Eğer Büyükşehir taşımaya zam yapmasaydı bu kez de İktidarın zam var dediği yerde zam yapmayan ve Hükümeti eleştiren bir konuma düşecekti. Bu durum da işin başındaki bazılarının kellesini alacaktı. İşte o nedenle zamlar yapıldı hatta hatırı sayılır zamlar geldi, zam gelince de vatandaşın cebinden çıkan para çoğaldı. Ne asgari ücrette olduğu söylenen artış ne de maaşlardaki artışın bir hükmü kalmadı bu zamlarla.

Varsın olsun, şunun şurasında seçimlere ne kadar zaman kaldı ki? Yaşayanlar görecekler, bu zamları vatandaşa reva gören, vatandaşı geçim zorluğu içine itenlerin nasıl koltukları terk ettikleri ve boş tenceresin iktidarı nasıl değiştirdiğini bir kez daha anlayacaklar. Tabi iktidar için de iş işten geçmiş olacak.

Vakti zamanı gelince yani sandık vatandaşın önüne onulunca çıkan sonuca göre iktidar değişirse, merak ettiğim konu Beştepe’deki sarayın ne olacağı. Herhalde Atatürk Üniversitesi olabilir. Başka ne olur, akaryakıt fiyatları ucuzlar, yap işlet devret adı verilen ve yandaşlara para aktarılan soygun düzeni ortadan kalkar. Türkiye’yi böyle bir darboğaza itenler nereye kaçabilirler sorusuna vereceğim yanıt: Paralarının olduğu yere diye geliyor aklıma.

 

ET YERİNE SOYA FASULYESİ

Türkiye’de yurt dışına satılan ve özellikle de Arap ülkelerine giden bizim danalar Türkiye’de et fiyatlarının fahiş yükselmesine yol açıyor. Vatandaş da neredeyse et yiyemeyecek duruma getiriliyor. Dana eti fiyatları artınca ne yapmamız gerekiyor sorusuna cevap: Soya fasulyesi yiyeceğiz. Evet, elbette soya bir bitki adı. Hayvan değil; fakat soya nişasta haline getirildikten sonra et normuna dönüşüyor mis gibi et olarak da sofralarımıza geliyor. Biz de dana eti diye afiyetle yiyoruz. Onu bir güzel kıyma yapıyorsun. İster dönere sar, ister köfte yoğur, koy ızgaraya! Ye babam ye.

Senin dana etini de Araplar yesinler. Son zamanlarda Arap ülkelerine yapılan canı hayvan ihracatı aldı başını gidiyor. Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı a sadece seyrediyor. Neymiş dolar alıyormuşuz. Alıyoruz da o dolarlar nereye gidiyor, vatandaşın sofrasına yansıyor mu, hayır. Demek ki ne yapmamız gerekiyormuş, ucuz et diye kasaptan aldığımız kıymaya dikkat etmemiz gerekiyormuş.

GÜNÜN SÖZÜ

İnsanlar çıkar sağlayamadıkları için cimriden nefret ederler. (Voltaire)